Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες επιχειρήσεις στο Β. Ιράκ

Καταγγελίες των Κούρδων του Ιράκ για συνεχείς επιθέσεις

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ευρείας κλίμακας βομβαρδισμούς κατά περιοχών του Βόρειου Ιράκ πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με καταγγελίες του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ιράκ, του Μασούντ Μπαρζανί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία έφτασε στην Κύπρο, 6 κουρδικά χωριά υφίστανται επιθέσεις του τουρκικού στρατού από την πρώτη βδομάδα του Απρίλη. Επιθέσεις οι οποίες, κατά την ίδια πηγή, έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις "αδικαιολόγητες", όπως τις χαρακτηρίζει, επιθέσεις.

Δεν υπήρξε επίσημη τουρκική απάντηση. Ο τουρκικός στρατός, πάντως, ο οποίος συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά του Εργατικού Κόμματος των Κούρδων (ΡΚΚ) στη νοτιανατολική Τουρκία (κοντά στα σύνορα με το Ιράκ), θεωρεί ότι Κούρδοι αυτονομιστές χρησιμοποιούν βάσεις στο έδαφος του Ιράκ.

Απεργία

Τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων του δημόσιου τομέα της χώρας αποφάσισε η συνομοσπονδία εργαζομένων στο Δημόσιο, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γενί Γιουζίλ", η απόφαση ελήφθη μετά από συγκεντρώσεις των εργαζομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατα εργασιακά προβλήματα και αποζημιώνονται με μισθούς πείνας...

Επιχείρηση "καθαρισμού"

Σκύλοι, γάτες και άλλα αδέσποτα ζώα θυσιάζονται στο βωμό του "καθαρισμού" της Κωνσταντινούπολης, της Αγκυρας και άλλων μεγάλων πόλεων στις οποίες θα διεξαχθούν οι εργασίες της διάσκεψης "HABITAT II" του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλουν υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες μετέδωσε χτες το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερ", στα ζώα δόθηκε δηλητηριασμένη τροφή, ενώ γλάροι και άλλα πτηνά δεν αποτέλεσαν εξαίρεση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ