Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ
στα κυριαρχικά δικαιώματα

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης Σημίτη στο ΕΚΟΦΙΝ της Βερόνα και καλεί τους εργαζόμενους σε αντίσταση ενάντια στο "διαρκές έγκλημα κατά της ελληνικής κυριαρχίας"

Ακόμα και τις λεπτομέρειες της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόζεται στη χώρα μας σε βάρος των εργαζομένων, θα επεξεργάζεται και θα καθορίζει, για τα επόμενα χρόνια, το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Αυτό προκύπτει και από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Ο Γ. Παπαντωνίου,επιβεβαίωσε στην ουσία, το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Ρ" της 18ης του Απρίλη, σύμφωνα με το οποίο, η κυβέρνηση Σημίτη κατά το πρόσφατο ΕΚΟΦΙΝ της Βερόνα, συμφώνησε με τις διαδικασίες προσδιορισμού μέτρων και επιβολής ελέγχων για όσες χώρες μείνουν εκτός Νομισματικής Ενωσης.

Με δυο λόγια η κυβέρνηση παραχώρησε πρόσθετα δικαιώματα στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών και το δικαίωμα να ετοιμάζει τα "κατάλληλα προγράμματα λιτότητας", που θα εφαρμόζονται και στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσει η Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Επιχειρώντας να υποβαθμίσει το όλο θέμα, ο υπουργός έκανε λόγο για "άτυπο ΕΚΟΦΙΝ", στο οποίο συμφωνήθηκε ότι η "δημοσιονομική πειθαρχία" μετά το 1999, θα αφορά μόνο τις χώρες - μέλη της Κοινότητας της πρώτης ταχύτητας...

Το ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ αποτελούν "ταφόπλακα στα όποια εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα υπήρχαν μέχρι τώρα" και καλεί τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους "στο διαρκές έγκλημα κατά της ελληνικής κυριαρχίας".


ΣΕΛ.  21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ