Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ: Στις 27 Απρίλη εγκαινιάζεται η 2η Πανελλήνια Εκθεση Δερμάτινου ρούχου και γούνας (SKINBANK), η οποία όπως και πέρυσι θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΠ στο 12ο χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας από τις 27 μέχρι τις 29 του Απρίλη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της έκθεσης (ΑΚΤΙΝΑ ΕΠΕ), στην έκθεση μετέχουν πάνω από 60 εκθέτες, Ελληνες και ξένοι, κυρίως εισαγωγείς και κατασκευαστές. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το ελληνικό δερμάτινο ρούχο αν και αποτελεί πλέον έναν πολύ ζωτικό κλάδο, ωστόσο και αυτός όπως και οι άλλοι παραδοσιακοί κλάδοι του δέρματος είναι παραμελημένος. Σχετικά με το ίδιο ζήτημα επισημαίνεται η έλλειψη οργανωμένης προβολής που θα μπορούσε να φέρει τις ελληνικές φίρμες μεταξύ των αναγνωρισμένων στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και η ανυπαρξία των κρατικών επιχορηγήσεων στους βιοτέχνες για συμμετοχή στις εκθέσεις του εξωτερικού, που αφήνουν τον Ελληνα βιοτέχνη να παλεύει μόνος του ενάντια στη σημερινή οικονομική κατάσταση για ν' αναπτύξει την επιχείρησή του.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Πρόγραμμα επιμορφωτικών σεμιναρίων σε ειδικά χρηματοδοτικά θέματα, δημιούργησε το εκπαιδευτικό κέντρο της Κτηματικής τράπεζας ΑΕ, στα πλαίσια της ανάγκης απόκτησης τεχνογνωσίας διαχείρισης των διαθεσίμων από τα στελέχη των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κτηματικής, στόχος των σεμιναρίων είναι η κατάρτιση των στελεχών των φορέων αυτών σε εξειδικευμένα αντικείμενα της ελληνικής χρηματαγοράς και κεφαλαιαγοράς ώστε να γνωρίσουν όλες τις εναλλακτικές μορφές επενδύσεων που έχουν στη διάθεσή τους για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθεσίμων τους.

ΑΣΤΗΡ: Αλματώδη άνοδο στα οικονομικά της μεγέθη πέτυχε η κρατική ασφαλιστική εταιρία για το 1995. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χτες στη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου του "Αστέρα" ο γενικός διευθυντής, Τρ. Λυσιμμάχου, το 1995 επιτεύχθηκε αύξηση 26,2% στο σύνολο των ασφαλίστρων, ενώ οι γενικές ασφάλειες αυξήθηκαν κατά 33% και η παραγωγή του κλάδου ζωής κατά 12%. Τα ίδια μεγέθη παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο το πρώτο τρίμηνο του 1996 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 1995. Στο μεταξύ παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της "αδερφικής" συγχώνευσης του Αστέρα με την Εθνική Ασφαλιστική κάτω από τη στέγη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αυξημένα κατά 50,2% είναι τα κέρδη της τράπεζας το 1995 σε σχέση με το 1994. Σύμφωνα με τον ισολογισμό τέλους χρήσης 1995, τα κέρδη έφτασαν τα 2,3 δισ. δρχ. ενώ αυξητικά κινήθηκαν και τα επιμέρους μεγέθη (καταθέσεις, χορηγήσεις κτλ). Το προτεινόμενο καθαρό μέρισμα προς τους μετόχους είναι 1 δισ. δρχ., που αντιστοιχεί σε 250 δρχ. ανά μετοχή, έναντι μερίσματος 200 δρχ. το 1994.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ