Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική περιήγηση

Δύο σημαντικοί συνθέτες της νεότερης γενιάς, οι Γιώργος Ανδρέου και Νίκος Ζούδιαρης με μια μεγάλη συντροφιά ερμηνευτών φιλοξενούνται σήμερα, αύριο και μεθαύριο (10.30μ.μ.) στη "Σφεντόνα" (Λ. Αλεξάνδρας 22). Τραγούδια τους θα ερμηνεύσουν οι Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παντελής Θεοχαρίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη και Ελσα Χαραλάμπους.Δυο συναυλίες, με επίκεντρο τη νέα του δισκογραφική δουλιά, θα δώσει ο Σωκράτης Μάλαμας την Κυριακή και τη Δευτέρα (10μ.μ.) στο θέατρο "Μινώα" (Πατησίων 91). Μαζί του η Λιζέτα Καλημέρη.Στο "Ασσος - Καφέ Παράσταση" (Βαλτετσίου 15) αύριο και μεθαύριο (10.30μ.μ.) ο Ηλίας Λιούγκος θα παρουσιάσει την τελευταία του δισκογραφική δουλιά "Κωμοπόλεις".

Εργα Βάγκνερ, Ντεμπισσύ και Μπραμς θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην αποψινή της συναυλία (8.30μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής με μαέστρο τον Καταλανό Ζόρντι Μόρα.Την Κυριακή, στις 11.30π.μ. στον ίδιο χώρο θα επαναληφθεί η συναυλία στο πλαίσιο "Μουσικό Αναλόγιο - Κυριακάτικα". Τη συναυλία θα παρουσιάσει η Θέμις Μπαζάκα. Την Κυριακή, στις 8.30μ.μ., στο ΜΜ θα δώσουν ρεσιτάλ ο βιολονίστας Δημήτρης Σέμσης και η πιανίστα Δανάη Καρά.

"Περιήγηση στις Αυλές του 1700" είναι ο τίτλος της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο θέατρο "Ολύμπια" της Λυρικής Σκηνής. Το σύνολο μουσικής μπαρόκ "Σιμφόνια", θα παρουσιάσει συνθέσεις από την Ιταλία του 17ου αιώνα, καθώς και μουσική από την Αγγλία και τη Γερμανία του 18ου αιώνα. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Κατσίνι, Μοντεβέρντι, Μαρτίνι, Βιβάλντι, Τέλεμαν και Χάιντελ. Τραγουδά η σοπράνο Λιλιάνα Ματσάρι. Τη Δευτέρα, εξάλλου, η ΕΛΣ, σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασικής Μουσικής της Πάτρας θα παρουσιάσει μελοδραματική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Αριες από όπερες και ελληνικές οπερέτες ερμηνεύουν οι Μάρθα Αράπη, Ζωή Απειρανθίτου, Μάκης Γαβριηλίδης και Λάζαρος Τσελεπίδης,ενώ στο πιάνο τούς συνοδεύει η Μαρία Νεοφυτίδου.

Σήμερα, στις 8.30μμ, στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών μαθητές, καθηγητές και φίλοι του Γυμνασίου του Κολεγίου Αθηνών συμμετέχουν σε μια βραδιά με μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, αφιερωμένη στα 70 χρόνια του συνθέτη.

Δύο ροκ βραδιές σήμερα και αύριο στο "Ξεχασμένο Πηγάδι" (Αγ. Λαύρας 87), όπου ο Δημήτρης Παναγόπουλος και το συγκρότημά του θα παρουσιάσουν τους δύο δίσκους τους "Ασταθής ισορροπία" και "Εκτροπή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ