Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φουλ του τζόγου

Τρία νέα τυχερά παιχνίδια εισάγει ο ΟΠΑΠ στα ήδη τέσσερα υπάρχοντα. Νομιμοποιείται το ποδοσφαιρικό στοίχημα

Τρία νέα τυχερά παιχνίδια εισάγει ο ΟΠΑΠ στη ζωή των Ελλήνων. Το ποδοσφαιρικό στοίχημα, το Μπίνγκο ΛΟΤΤΟ και το Ολυμπιακό Λαχείο θα συμπληρώσουν από τη νέα περίοδο, μαζί με το ΠΡΟ-ΠΟ το ΛΟΤΤΟ, το ΠΡΟΤΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, την εφτάδα με την οποία η ΓΓΑ θα παραταχθεί στο παιχνίδι του τζόγου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρα, που την ερχόμενη βδομάδα θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση, το ποδοσφαιρικό στοίχημα νομιμοποιείται προκειμένου να εξαλειφθεί το παράνομο στοίχημα που ανθεί και στη χώρα μας και μάλιστα μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το παράνομο στοίχημα θα τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών και άνω, ή με πρόστιμο ύψους από 1 έως 20 εκατομμύρια δρχ.

Το Μπίνγκο ΛΟΤΤΟ θα είναι όπως τα τοκ σόου στην εμπορική τηλεόραση και βάζει τον τζόγο στην κρεβατοκάμαρα. Θα παίζεται με κάρτα από το σπίτι μέσω της τηλεόρασης, ενώ το κανάλι που θα μειοδοτήσει θα προκύψει με σχετικό διαγωνισμό.

Το Ολυμπιακό Λαχείο ξεκινάει ως μη μόνιμο, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα των 10 δισ. δρχ. που θα φτάσει το κόστος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, το οποίο θα φιλοξενήσει η Αθήνα το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και τα έξοδα για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Χωρίς ποσοστό για ΕΠΑΕ, ΕΣΑΚ

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ότι οι κρατικοί φορείς, που εισπράττουν ποσοστό από τον ΟΠΑΠ, θα συνεισφέρουν στη διαφημιστική του καμπάνια, ενώ ο οργανισμός θα μπορεί να διαφημίζεται δωρεάν σε όλα τα εθνικά ή δημοτικά στάδια της χώρας. Δεν προβλέπει πάντως ποσοστό για τις επαγγελματικές αθλητικές ενώσεις, όπως ΕΠΑΕ, ΕΣΑΚ κλπ., τους παραχωρεί όμως το δικαίωμα διεκδίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ