Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

ΝΕΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Συζητήθηκε η σύμβαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Στην Ολομέλεια της Βουλής επιφυλάχτηκε να εκφράσει το ΚΚΕ την τελική του τοποθέτηση για την τριακονταπενταετή Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας σχετικά με τα νερά του ποταμού Νέστου. Κατά τη χτεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Κόρακας δήλωσε ότι κατ' αρχήν το Κόμμα είναι σύμφωνο, εξέφρασε όμως ερωτηματικά στα οποία δεν έδωσε σαφή απάντηση ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Ρωμαίος, σχετικά με τις εγγυήσεις που παρέχονται στην Ελλάδα ότι η Βουλγαρία δε θα μειώσει το ποσοστό 29% επί των νερών του ποταμού που παρέχονται στη χώρα μας, αν εκτελεστούν έργα στη γειτονική χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι εισηγητές των άλλων κομμάτων εκφράστηκαν θετικά για τη Σύμβαση. Τρεις όμως βουλευτές της ΝΔ για διάφορους λόγους καταψήφισαν τη Σύμβαση.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Λ. Βερυβάκη, στις 28 και 29 Μάη θα διεξαχθεί Κοινοβουλευτικό Διήμερο με θέμα την ελληνική εξωτερική στρατηγική, στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος και το προεδρείο της Βουλής και θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, πέραν των πολιτικών κομμάτων, ινστιτούτα και φορείς πού ειδικεύονται στο θέμα καθώς και οι οικονομικοί υπουργοί.

Εξάλλου με επιστολή του προς τον Λ. Βερυβάκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Γ. Βαρβιτσιώτης ζητά τη διεξαγωγή συζήτησης στην Επιτροπή με θέμα την Ιμβρο και την Τένεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ