Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά δρώμενα

"Τα Δισυπόστατα του Αλέξανδρου", είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Αλέξανδρου Παπακωνσταντίνου,που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην "Γκαλερί της Ερσης" (Κλεομένους 4, Κολωνάκι). Η έκθεση, που θα διαρκέσει ως τις 19 Μάη παρουσιάζει δουλιά των δύο τελευταίων χρόνων του γνωστού ζωγράφου. Οπως σημειώνει Αγγλος ακαδημαϊκός Αντριου Αλαν Μόραν στον κατάλογο της έκθεσης "Ο Αλέξανδρος, με τη ζωγραφική του, μας προσκαλεί όχι μόνο να κατανοήσουμε το Σύμπαν και τη Φύση μαζί του, αλλά να ανασύρουμε από τα βαθύτερα σημεία της ύπαρξής μας, απαντήσεις που θα παρέμεναν κρυμμένες και άγνωστες μέσα μας, χωρίς τη διέγερση που προκαλούν αυτά τα έργα του".

Στην αίθουσα Κόντογλου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) φιλοξενείται η έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου των σπουδαστών του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας.Στο πλαίσιό της γίνεται προβολή πτυχιακών εργασιών σε Photo CD και προβολή κινουμένων σχεδίων των σπουδαστών. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 16 Μάη. Ωρες λειτουργίας: 9 - 1μ.μ. και 5 - 9μ.μ., εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής. Τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), εξάλλου, στο Μέγαρο Μελά,στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την προστασία των παραδοσιακών οικισμών της Υδρας θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ζωγραφικής "Υδρα - Τριακόσια χρόνια αρχιτεκτονικής παράδοσης" με έργα των Γκίκα, Βυζάντιου, Αστεριάδη, Τέτση, Κουκά, Γραμματόπουλου και Ματιόλι.

"Βιβλία και σχέδια" τιτλοφορείται η έκθεση της Ευρυδίκης Trichon - Μιλσανή,που λειτουργεί ως τις 11 Μάη στην αίθουσα "Ιματζ" (Αλωπεκής 16 και Λουκιανού), υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ωρες λειτουργίας: 11 - 2μ.μ. και 6 - 8.30μ.μ., Σάββατο 10 - 3μ.μ.

Στην αίθουσα "Σκουφά" (Σκουφά 4, Κολωνάκι) θα παρουσιάσει από τις 23 Μάη έως τις 10 Ιούνη τη δουλιά της των τελευταίων χρόνων η ζωγράφος Μαρία Σκανδάλη - Βαξεβάνογλου.Η έκθεση περιλαμβάνει 35 πίνακες, κυρίως τέμπερες μ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το αγριολούλουδο ή το ερημικό τοπίο, έως πολυάνθρωπες συναθροίσεις στη λαϊκή αγορά, στην ακροθαλασσιά, στο γλέντι κ. ά.

"Χειροποίητες κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές" είναι ο τίτλος της έκθεσης της Ειρήνης Πρίντεζη - Φράγκου,που εγκαινιάζεται στις 8 Μάη (7μ.μ.), στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης (Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα). Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Μάη: Τρίτη - Παρασκευή (9 - 1μ.μ. και 5 - 9μμ). Δευτέρα κλειστά. Σάββατο και Κυριακή (9 - 1μ.μ.).

Μια έκθεση στην γκαλερί "Αργώ" (Μέρλιν 8) και ένα βιβλίο παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό το έργο το ζωγράφου Θεοχάρη Μορέ.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 9 Μάη (7.30μ.μ.), οπότε και θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης "Θεοχάρης Μορές - Ζωγραφική", που κυκλοφορεί από τη "Μέλισσα", από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Στ. Λυδάκη. Η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 22 Μάη. Ωρες λειτουργίας καθημερινά (10 - 2μ.μ. και 6 - 9μ.μ.), εκτός Δευτέρας (πρωί), Σαββάτου και Κυριακής.

Μακέτες για το θέατρο και τον κινηματογράφο, μάσκες, καπέλα κ. ά. περιλαμβάνει η έκθεση της σκηνογράφου Μαργαρίτας Συρίγου - Σαραντοπούλου,που θα πραγματοποιηθεί από 6 - 31 Μάη στο κέντρο "ΣΥΝ" (Τοσίτσα 17).

Τη Δευτέρα (8μ.μ.) εγκαινιάζεται στην γκαλερί "Δημόκριτος" (Δημοκρίτου 24) η έκθεση γλυπτικής και χαρακτικής του Χρήστου Κυριαζή.Θα διαρκέσει έως τις 18/5. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή (10.30 - 2μ.μ. και 6 - 9μ.μ.), Σάββατο (10.30 - 2μ.μ.), Κυριακή κλειστά.

"Βοή του Ερωτα" είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Κατερίνας Μάρκου,που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μ.μ.), στην αίθουσα "Αντήνωρ" (Δεινοκράτους 53 και Μαρασλή) και θα διαρκέσει ως τις 18 Μάη. Λειτουργεί καθημερινά (10.30 - 1.30μ.μ. και 6.30 - 9.30μ.μ.), Σάββατο απόγευμα, Κυριακή κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ