Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο λεμονάδας των ... τρένων

Ενα ακόμη Σάββατο με εκατό και μία νύχτες κινηματογράφου από την ΕΤ-2. Σήμερα η βραδιά είναι αφιερωμένη στο γουέστερν, αλλά και στην παρωδία του είδους. Θα προβληθεί το κλασικό γουέστερν του Φρεντ Τσίνεμαν "Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές" και η ασπρόμαυρη τσέχικη σάτιρα του Ολντριτς Λίπτσκι "Τζο ο λεμονάδας". Θρυλικό, με έντονο σασπένς είναι το γουέστερν "Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές". Την ημέρα του γάμου και της αναχώρησής του για το γαμήλιο ταξίδι, ένας σερίφης αποφασίζει να μείνει στην πόλη, για ν' αντιμετωπίσει μια συμμορία, που φτάνει με το τρένο στην πόλη. Πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Κούπερ, Τόμας Μίτσελ και Γκρέις Κέλι (ΕΤ-2 23.30).

Απολαυστική σάτιρα των κλασικών γουέστερν είναι ο "Τζο ο λεμονάδας". Ηρωας είναι ένας ξανθός όμορφος καουμπόι, με χαμόγελο ...οδοντόπαστας, ο οποίος κατατροπώνει τους κακούς και κερδίζει τις γυναίκες, χάρις στο αγαπημένο του ποτό, τη λεμονάδα. Πρωταγωνιστούν οι Κάρελ Φίαλα, Ρούντολφ Ντέιλ, Μίλος Κοπέτσκι και Ολγα Σχομπέροβα (ΕΤ-2 01.00).

Το STAR στις 00.50 θα μεταδώσει το ενδιαφέρον θρίλερ του Φράνσις Φορντ Κόπολα "Η συνομιλία".Ο Τζιν Χάκμαν υποδύεται έναν ντετέκτιβ, ειδικό στις τηλεφωνικές υποκλοπές. Σε μια από αυτές θα παρακολουθήσει τη συνομιλία ενός ζευγαριού και θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση δολοφονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ