Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικά "ταξίδια"
  • Εβδομαδιαίο αφιέρωμα στις νέες ελληνικές ταινίες, που διακρίθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στον κινηματογράφο "Αστυ",με προβολή επτά ταινιών, που ξεχώρισαν για την ποιότητα και το κινηματογραφικό ύφος τους, με πρώτη τη "Σταγόνα στον ωκεανό" της Ελένης Αλεξανδράκη (παρουσιάστηκε χτες). Η ταινία βραβεύτηκε πρόσφατα στα Φεστιβάλ Βερολίνου και Κωνσταντινούπολης. Θ' ακολουθήσουν: σήμερα "Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming" του Δ. Ινδαρέ, "Ηνίοχος" του Α. Δαμιανού (5/5), "Ράδιο Μόσχα" του Ν. Τριανταφυλλίδη (6/6), "Ωρες" της Α. Αγγελίδη (7/5), "Τράνζιτο" της Ι. Μαυράκη (8/5) και "Με μια κραυγή" της Β. Ηλιοπούλου (9/5). Ωρες προβολής καθημερινά: 6.30, 8.30 και 10.30μμ και την Κυριακή 7.15 και 10.30μμ.
  • Στις 10/5 βγαίνει σε αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με ελπίδα για ανταπόκριση από το κοινό, η ταινία της Ζωής Σισκοπούλου "Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο".Ταινία που απέσπασε στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τα βραβεία σεναρίου (Φ. Σισκοπούλου - Πρ. Σαββίδης), α γυναικείου ρόλου, β ανδρικού, μουσικής (Δ. Παπαδημητρίου), ενώ από τα κρατικά βραβεία απέσπασε για α γυναικείο ρόλο, β ανδρικό και τιμητική διάκριση στο "Αττικόν" 2
  • Στα Γιάννενα κάνει (5/5) την τελευταία του στάση το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας,ολοκληρώνοντας τα "Ταξίδια" του στην Ελλάδα και καλύπτοντας το κενό της διανομής των μικρών μήκους ταινιών.

Από το Νοέμβρη έως τώρα το φεστιβάλ πραγματοποίησε 19 εκδηλώσεις σε 15 πόλεις (στις περισσότερες για πρώτη φορά προβλήθηκαν μικρού μήκους ταινίες). Η προσέλευση του κοινού επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για το νέο ελληνικό κινηματογράφο.

Στα Γιάννενα θα προβληθούν, επιλεγμένα, ταινίες του Φεστιβάλ '95. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάστηκε η Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  • Εκτός συνόρων, στο Σαντιάγκο της Χιλής,από 3 έως 8 Μάη,πραγματοποιείται αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο,που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Ελληνο-Χιλιανό Ινστιτούτο, το Δήμο του Σαντιάγκο, το Πολιτιστικό Κέντρο "Αλαμέντα" και την ελληνική πρεσβεία.

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν στον κινηματογράφο "Σάλα Αμέρικα" με την "Ιφιγένεια" του Μιχάλη Κακογιάννη,ο οποίος είναι ο τιμώμενος σκηνοθέτης του αφιερώματος.

Τις επόμενες μέρες θα προβληθούν οι ταινίες: "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη,"Ξαφνικός έρωτας" του Γιώργου Τσεμπερόπουλου,"Γλυκιά Πατρίδα" του Μιχάλη Κακογιάννη,"Ρεμπέτικο" του Κώστα Φέρρη,"Γλυκιά συμμορία" του Νίκου Νικολαϊδη, "Λούφα και παραλλαγή" του Νίκου Περράκη και "Πέτρινα χρόνια" του Παντελή Βούλγαρη.Επίσης, θα δοθούν διαλέξεις με θέμα τον ελληνικό κινηματογράφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ