Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά δεσμεύσεις προς τις καθαρίστριες

"Μας απειλούν ότι κάθε στιγμή μπορεί να μας διώξουν", "46.000 το μήνα, 250 δραχμές την ώρα, αυτά είναι τα λεφτά που παίρνω, χωρίς επιδόματα, χωρίς τίποτα"... Είναι φράσεις που ακούστηκαν στη χτεσινή συγκέντρωση των καθαριστριών δημόσιων σχολείων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Είναι τα προβλήματα που απορρέουν από την εργασιακή τους σχέση, την οποία παλεύουν να αλλάξουν από εργολαβική σε αορίστου χρόνου. Οι κινητοποιήσεις τους θα κορυφωθούν στις 17 Μάη, με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Μετά τη συγκέντρωση, επιτροπή των καθαριστριών επισκέφτηκε τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Πασχαλίδη,ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει πρόταση, για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, να αρχίσει η αλλαγή της εργασιακής σχέσης από όσες εργαζόμενες έχουν προϋπηρεσία πέντε χρόνια. Σημείωσε ότι οι καθαρίστριες θα περάσουν στην αρμοδιότητα των δήμων, δε διευκρίνισε όμως από ποιον θα χορηγηθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την αλλαγή της σχέσης. Τέλος, σημείωσε ότι θα έχει απάντηση μέσα στο Μάη.

Η Ε. Κούβαρη,πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών, τόνισε ότι "η πρόταση είναι θετική, αλλά θα είμαστε επιφυλακτικές μέχρις ότου υλοποιηθεί, έχουμε ακούσει πολλές δεσμεύσεις, να δούμε αν κι αυτή θα μείνει δέσμευση ή όχι". Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Χρ. Τσεντούρου,μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Δ. Κυπραίος,μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ