Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόστιμο... για τις υιοθεσίες

"Ποινή" πέντε εκατομμυρίων δραχμών επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ΣΚΑΪ, για τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "Ζούγκλα" και "Κίτρινος Τύπος", που αφορούσαν τις υιοθεσίες. Το σκεπτικό της απόφασης για την επιβολή του προστίμου, το ΕΣΡ το κοινοποίησε στους δημοσιογράφους μέσω... δελτίου Τύπου. Το σκεπτικό, όπως, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι ότι οι παραπάνω εκπομπές "ήταν δυσφημιστικές για το ίδρυμα "Μητέρα"".

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος και μέλη του ΕΣΡ αρνήθηκαν χτες να δουν τους δημοσιογράφους και να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την απόφαση, αλλά και για άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με τον ραδιοτηλεοπτικό χώρο. Θέμα βέβαια με τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου όντως υπάρχει. Δεν εστιάζεται όμως στο ζήτημα των υιοθεσιών, από τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για πολλά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων - σύμφωνα και με σχετικά δημοσιεύματα - και για το "Μητέρα". Το θέμα των υιοθεσιών είναι γνωστό ότι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις δημοσιότητας το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα. Διαφάνεια, όμως, μπορεί να υπάρξει μόνο με επέμβαση εισαγγελέα, ώστε να ανοίξουν οι φάκελοι τέτοιου είδους ιδρυμάτων.

Σχετικά με την παροχή εξηγήσεων από τους υπεύθυνους του ΣΚΑΪ, για τη μη επανόρθωση δυσφημιστικών σχολίων του σταθμού σε βάρος του ΕΣΡ, το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση δεν πήρε απόφαση, αλλά ζήτησε από το ΣΚΑΪ να υποβάλει υπόμνημα την Παρασκευή 10.5.96. Αποφάσεις, επίσης, δεν πήρε για τις παραβιάσεις διαφημιστικού χρόνου και "ροζ" τηλεφώνων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANTENNA, STAR και ΣΚΑΪ. Εξηγήσεις για τις ίδιες παραβιάσεις έδωσαν στο ΕΣΡ και οι υπεύθυνοι του NEW CHANNEL.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ