Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον Λίνκολν στη σοκολάτα

Εντελώς ξαφνικά, ήρθε φέτος το καλοκαίρι. Η άνοιξη ξεχάστηκε, καθυστέρησε και το ανέβαλε ...για του χρόνου. Ετσι απότομα που έγιναν όλες οι αλλαγές, αναρωτιόμαστε αν θα δούμε τηλεόραση. Ομως, αν δεν έχουμε άλλες λύσεις εναλλακτικές, ας "δούμε" τι θα δούμε...

Από το MEGA στη 01.15 "Οσα δε σβήνει ο χρόνος" του Εντ. Ντιμίτρικ.

Μια ιστορία επική και ρομαντική, ιστορία αγάπης και πολέμου, που διαδραματίζεται την εποχή του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου και αναπλάθει μερικές από τις ταραγμένες εκείνες μέρες. Ολα αρχίζουν από τις φυτείες του Νότου και καταλήγουν στις φάρμες της Ιντιάνα, από τη Νέα Ορλεάνη μέχρι την καταστραμμένη από τον πόλεμο Ινδιανούπολη. Τα ιστορικά γεγονότα ξεκινούν με την εκλογή του Λίνκολν το 1860 και κορυφώνονται με την καταστροφική επέλαση του στρατηγού των Βορείων, Σέρμαν, προς τη θάλασσα. Με φόντο τον εμφύλιο σπαραγμό, εκτυλίσσεται και η ιστορία του Τζόνι Σόνεσι και των δυο γυναικών που σημάδεψαν τη ζωή του. Με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Εύα - Μαρί Σαντ, Λι Μάρβιν και Ροντ Τέιλορ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 03.00 "Σιντερέλα, η γκαρσόνα της νύχτας" του Μαρκ Ράιντελ. Ταινία, "συμβατικό μελόδραμα", που καταφέρνει, όχι μόνο να μην γίνεται συμβατικό, αλλά ούτε και μελόδραμα. Μια ωραία ταινία, ερωτική, απελπισμένη, που αφηγείται την περιπέτεια μιας γκαρσόνας με έναν ενδεκάχρονο μιγάδα γιο, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μονάχη της. Κάποια μέρα γνωρίζει ένα ναύτη, είναι άραγε διαφορετικός; Ο καιρός και το τέλος της ταινίας θα το αποδείξουν. Με την Μάρσα Μέισον.

Και από το STAR στη 01.00 "Σοκολατένια πάθη" του Γκάιλς Φόστερ.

Μια κωμωδία με την Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Ο Ιαν Λίτλετον είναι πολύ φιλόδοξος και ονειρεύεται ν' ανέβει γρήγορα στην ιεραρχία της σοκολατοβιομηχανίας Τσάμσλεϊ. Ο ιδιοκτήτης έχει ουσιαστικά αποσυρθεί και ένας αδίστακτος άνδρας τη διευθύνει, που έχει βρει μια δική του φόρμουλα για την κατασκευή της σοκολάτας, η οποία όμως θα θεωρηθεί αποτυχημένη. Η βιομηχανία θα περάσει μεγάλη κρίση, μέχρι τη στιγμή που ο Ιαν θα ρίξει κατά λάθος τρεις άνδρες στον κάδο που επεξεργάζεται τη σοκολάτα, τρεις πολύ νόστιμους άνδρες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ