Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Αρον άρον "κλείσιμο" των συμβάσεων

Με τους μεταλλεργάτες στο περιθώριο, η "ιερή συμμαχία" των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου,αποφάσισε στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, να παραπέμψει τη συλλογική σύμβαση της σιδηροβιομηχανίας στη διαιτησία και να υπογράψει τη σύμβαση της σιδηροβιοτεχνίας, με αυξήσεις 4% + 4%, απορρίπτοντας τις προτάσεις των συμβούλων της ΕΣΑΚ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Παρά το ότι η στάση των σιδηροβιομηχάνων είναι προκλητική, προτείνοντας αυξήσεις κάτω και απ' αυτές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, οι παραπάνω παρατάξεις αρνήθηκαν να καλέσουν - όπως πρότειναν οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ - τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, ώστε να πιέσουν για καλύτερα αποτελέσματα. Να σημειώσουμε ότι τα μεροκάματα στις βιομηχανίες του κλάδου είναι κατά πολύ μικρότερα απ' τα μεροκάματα στις ίδιες ειδικότητες, των εργαζομένων στις βιοτεχνίες.

"Επικίνδυνη", χαρακτήρισε ο Δ. Τσιουμπρής,αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ, την τακτική των δυο παρατάξεων της πλειοψηφίας που "οδηγεί στον εκφυλισμό το θεσμό των κλαδικών συμβάσεων. Λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, κρατώντας τα σωματεία μακριά. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά φέτος, με ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν κλήθηκαν τα κλαδικά σωματεία να δώσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου, αλλά ούτε και μετά. Επανειλημμένα έχουμε καταθέσει προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά όλες απορρίφθηκαν. Φραγμό σ' αυτή την κατάσταση πρέπει και μπορούν να βάλουν τα ίδια τα σωματεία και οι μεταλλεργάτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ