Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επαναφορά Χανακούλα εξαγγέλλει ο Γιαννόπουλος!

Κατά την πάγια τακτική του, ο υπουργός Εργασίας εμφανίζει το άσπρο - μαύρο, προκειμένου να "αποκαταστήσει" τον προστατευόμενό του

Την επαναφορά του γνωστού Α. Χανακούλα στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,ανήγγειλε χτες και επίσημα ο υπουργός Εργασίας Ε. Γιαννόπουλος,ο οποίος - πριν ακόμα τελειώσει η προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα σχετικά με πλήθος καταγγελιών για τη λειτουργία του Οργανισμού επί προεδρίας Χανακούλα - δήλωσε: "Ευθύς ως ο εισαγγελέας τελειώσει την προκαταρκτική εξέταση, όσον αφορά το θέμα του Χανακούλα και πιστεύω ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να τελειώσει σύντομα, τότε θα θέσω το θέμα ενώπιον της επιτροπής της Βουλής για την επαναφορά του Χανακούλα στη θέση του"!

Στο μεταξύ χτες εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αγωγή του Α. Χανακούλα κατά του "Ρ", σχετικά με δημοσιεύματα για τη διαχείριση των αποθεματικών του Οργανισμού στο διάστημα από το 1994 μέχρι τον Ιούλη του 1995. Ο "Ρ" είχε δημοσιεύσει τον Σεπτέμβρη του 1995 καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την τοποθέτηση των διαθέσιμων κεφαλαίων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (10 με 15 δισ. δραχμές) σε εμπορικές τράπεζες και όχι στην Τράπεζα της Ελλάδας,όπως ορίζει ρητά ο Ν. 2216/94 και σχετική εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδας, για τους δημόσιους οργανισμούς και τις ΔΕΚΟ. Ο "Ρ" συνέχισε με σειρά άρθρων να ασκεί κριτική στην πρακτική που είχε ακολουθήσει ο Οργανισμός. Τότε ο Α. Χανακούλας είχε επικαλεστεί, ανάμεσα στα άλλα, άγνοια της σχετικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής δίκης, οι εκπρόσωποι της εφημερίδας επέμειναν στην εγκυρότητα των δημοσιευμάτων, υπερασπίστηκαν την άποψη της εφημερίδας και το δικαίωμά της να ασκεί κριτική σε παρόμοια φαινόμενα. Διευκρίνισαν, ωστόσο, πως τα δημοσιεύματα δεν είχαν σκοπό να θίξουν προσωπικά τον Χανακούλα, αλλά να επισημάνουν τις σοβαρότατες ευθύνες του ως προέδρου του Οργανισμού για το συγκεκριμένο ζήτημα. Υστερα από αυτή τη διευκρίνιση ο Α. Χανακούλας απέσυρε τη μήνυση. Ολόκληρη η δήλωση των υπευθύνων του "Ρ" έχει ως εξής:

"Διευκρινίζουμε ότι σχετικά με τα επίδικα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, που αφορούσαν τον ΟΕΚ, δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση να θίξουμε την τιμή, αξιοπρέπεια και την υπόληψη του κ. Αθανάσιου Χανακούλα.

Οπου στα δημοσιεύματα αναφερόμαστε σε κακοδιαχείριση, ασκούσαμε έντονη κριτική στην πολιτική του ΟΕΚ, χωρίς ποτέ να έχουμε γράψει ή υπονοήσει ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα του τέως προέδρου κ. Χανακούλα".

Αυτό ο Ε. Γιαννόπουλος - κατά την πάγια τακτική του - το ερμήνευσε ως "δήλωση συγνώμης" (!), προκειμένου να εμφανίσει "υπεράνω υποψίας" τον προστατευόμενό του τέως πρόεδρο του ΟΕΚ! Αποκάλεσε ξανά "τραμπούκους" τα στελέχη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και "συκοφαντικά" τα δημοσιεύματα του "Ρ"..!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κριτική ενόχλησε... (1998-08-11 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για εξυγίανση (1996-06-15 00:00:00.0)
Τότε και τώρα (1996-06-13 00:00:00.0)
Οποιος έχει μύγα... (1996-05-10 00:00:00.0)
Να γίνει έρευνα σε βάθος (1996-03-19 00:00:00.0)
Πρόκληση, τυχόν επαναφορά (1996-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ