Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να γίνει έρευνα σε βάθος

Το Συνδικάτο Οικοδόμων ζητά να εξεταστούν όλοι οι βασικοί μάρτυρες που έχουν να καταθέσουν σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και να μην κλείσει βιαστικά η έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Βενιζέλο,ζητά να μην κλείσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γ. Γεράκης την έρευνα που διεξάγει για την υπόθεση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας πριν καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Κ. Κερασουνλής,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Α. Ζαζόπουλος και ο Γ. Μηλιώνης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΕΚ. Οι τρεις συνδικαλιστές δεν μπόρεσαν να καταθέσουν στην ημερομηνία που είχαν κληθεί, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου και όταν πήγαν - κατόπιν συνεννοήσεως - άλλη μέρα να καταθέσουν, ο εισαγγελέας είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και ότι αδυνατούσε να ορίσει άλλη ημερομηνία λόγω φόρτου εργασιών, επιφυλασσόμενος γι' αυτό.

Το Συνδικάτο στο έγγραφό του τονίζει ότι θεωρεί σοβαρές τις μαρτυρικές καταθέσεις των τριών συνδικαλιστών και σημαντικά τα στοιχεία που έχουν να καταθέσουν.Επισημαίνει, επίσης, ότι είναι απαραίτητη η εξέταση των πολιτικών προϊσταμένων του ΟΕΚ για όλο το διάστημα που αφορούν οι καταγγελίες, δηλαδή των εκάστοτε υπουργών Εργασίας, των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων. "Κατά τη γνώμη μας - τονίζει το Συνδικάτο - η προκαταρκτική εξέταση μόνον αν περιλάβει στον κύκλο της έρευνάς της τα σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα και στοιχεία είναι δυνατόν να επιτελέσει το σκοπό της έρευνας σε βάθος των θεμάτων του ΟΕΚ και να διαφυλάξει το κύρος της διαφάνειας του ΟΕΚ".

Τέλος, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι δε βοηθούν το έργο της έρευνας παρεμβάσεις όπως το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", στις 10/3/96, που προεξοφλούσε την έκδοση απόφασης (βούλευμα) του Συμβουλίου Πρωτοδικών για την ενοχή ή όχι του πρώην προέδρου του ΟΕΚ, Θ. Χανακούλα, ο οποίος προορίζεται για νέος πρόεδρος από τον υπουργό Εργασίας, ούτε βέβαια οι δηλώσεις Γιαννόπουλου σε συνέντευξή του, όπου προεξοφλούσε το κλείσιμο ουσιαστικά της υπόθεσης και την επαναφορά του Χανακούλα. "Γιατί τόση βία;",καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ