Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση στη Λάρισα

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου της πόλης καταψήφισε τον απολογισμό δράσης της διοίκησης και καταδίκασε τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ

ΛΑΡΙΣΑ.-

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει, την ερχόμενη Παρασκευή 22 του Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου", η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Λάρισας.

Στη συγκέντρωση θα καταγγελθεί η συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ έναντι των απαιτήσεων του ΣΕΒ και η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουν επαναδιαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ, με στόχο τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων σε μισθούς και μεροκάματα, γνήσια ΑΤΑ νομοθετικά κατοχυρωμένη, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο χωρίς μείωση αποδοχών, επανασύνδεση της σύνταξης του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και των υπολοίπων συντάξεων με το 80% του μισθού των εν ενεργεία εργαζομένων, αντιμετώπιση της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας που πλήττουν καίρια την περιοχή κ. ά.

Στο μεταξύ στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, καταψηφίστηκε - με 38 ψήφους κατά, έναντι 36 υπέρ και μιας λευκής - ο απολογισμός δράσης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και στις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ για την ανάδειξη νέου προεδρείου. Η ΕΣΑΚ καταψήφισε τον απολογισμό δράσης και τα στελέχη της επισήμαναν ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΛ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν οργάνωσε, ως όφειλε, τους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής.Ο Τ. Τσιόγκας,γγ του ΕΚΛ, υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων και τόνισε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ ξεπούλησε τους αγώνες των εργαζομένων. Οι θέσεις αυτές της ΕΣΑΚ "πέρασαν" και σε ψήφισμα της συνέλευσης των αντιπροσώπων. Η συνέλευση εξέδωσε και ψηφίσματα για την ειρήνη, τη "βασιλική" περιουσία, την ανάγκη φορολογικής μεταρρύθμισης, την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος στις καθαρίστριες σχολείων, για την εργατική κατοικία και τα δικαιώματα των αστυνομικών υπαλλήλων και των πυροσβεστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ