Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο από την ΕΣΚ - ΔΕΗ

Στην 48ωρη απεργία της ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΚ - ΔΕΗ και σε συντονισμένο αγώνα με τις άλλες ΔΕΚΟ

Σε ενεργή συμμετοχή στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στις 21-22 Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση η ΕΣΚ - ΔΕΗ,τονίζοντας ότι "χωρίς αγώνα δεν υπάρχουν λύσεις των προβλημάτων".

"Βρισκόμαστε σε περίοδο κινητοποιήσεων για την κατοχύρωση θεμελιακών δικαιωμάτων και την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων μας", σημειώνει η παράταξη σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας το αίτημα για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας 1996 που να εξασφαλίζει "αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, σταδιακή κάλυψη των απωλειών της περιόδου '91-'95, συμμετοχή στο ΑΕΠ". Τονίζει ακόμα ότι "η απαράδεκτη ΕΓΣΣΕ που θα υπογράψει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει τον μπούσουλα στη διαμόρφωση της δικής μας ΣΣΕ για το 1996".

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ επισημαίνει την ανάγκη κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων και επαναφοράς του προηγούμενου ασφαλιστικού καθεστώτος για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Σχετικά με την πορεία της ΔΕΗ, τονίζει ότι πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον "εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ", να σταματήσει η εφαρμογή της συμφωνίας "ΘΑΛΗΣ", να ανακοπεί η "αφανής" ιδιωτικοποίηση από την ένταση των εργολαβιών, να διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην Επιχείρηση, να κατοχυρωθεί ο αναπτυξιακός ρόλος της ΔΕΗ και να ενισχυθεί ο κοινωνικός ρόλος της.

Τέλος, η ΕΣΚ - ΔΕΗ τονίζει: "Καλούμε της ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ και των συλλόγων μελών της να πρωτοστατήσουν στον αγώνα" και να "αφήσουν "το μοίρασμα χαρτιών κάτω από το τραπέζι", να συνδέσουν τις κινητοποιήσεις μας με τους λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται, να πρωταγωνιστήσουν στο συντονισμό του συνδικαλιστικού κινήματος των ΔΕΚΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ