Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις και χρησιμοποίηση ανασφάλιστων

Ανασφάλιστους ναυτεργάτες απασχολούσε στο πορθμείο "Αικατερίνη" ο πλοιοκτήτης Π. Παναγιωτάκης,το οποίο επισκευάζεται στην Κυνοσούρα. Πριν από πριν τρεις μήνες ο εν λόγω πλοιοκτήτης είχε απολύσει όλο το πλήρωμα του "Αικατερίνη",μεταξύ των οποίων και μέλος της διοίκησης του σωματείου μηχανικών και κατωτέρων πληρωμάτων και πορθμείων κοντινών αποστάσεων Κέρκυρας "Ο Αγιος Σπυρίδωνας"!Ο πλοιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι η απόλυση έγινε "αμοιβαία συναινέσει", αν και οι ναυτεργάτες δεν ήταν παρόντες όταν απολύθηκαν!

Η Ενωση Κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός και τονίζει ότι ο Π. Παναγιωτάκης παραβιάζει τη ναυτεργατική νομοθεσία και με την ανοχή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας προβαίνει σε απαράδεχτες και αχαρακτήριστες ενέργειες. Επίσης, "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" τονίζει ότι η απόλυση του πληρώματος έπρεπε να ελεγχθεί από το Λιμεναρχείο Περάματος, αλλά και στη συνέχεια το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας δεν έκανε τους αναγκαίους ελέγχους που έπρεπε να κάνει στο επισκευαζόμενο πορθμείο "Αικατερίνη",όπου απασχολούνταν ανασφάλιστοι ναυτεργάτες.

"Απαιτούμε - τονίζεται στην καταγγελία - την επαναπρόσληψη των ναυτεργατών που απολύθηκαν παράνομα, καθώς και τον αυστηρό έλεγχο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στα Λιμεναρχεία Σαλαμίνας και Περάματος για την εύνοια που έδειξαν προς τον πλοιοκτήτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ