Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασυδοσία με "σφραγίδα" ΒΟΚΤΑΣ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται και καταγγέλλουν σχέδιο τμηματικής εκποίησης της επιχείρησης. Σήμερα συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως. Συμπαράσταση από το ΚΚΕ

Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί οι 170 εργαζόμενοι των πτηνοτροφείων ΒΟΚΤΑΣ στις περιοχές Κορωπί, Βάρη, Μαρκόπουλο, οι οποίοι από τις 7 Μάρτη έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα που τους οφείλει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ε. Συρίγος.Χτες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για δυο ώρες τη Λεωφόρο Βάρης, με τη συμπαράσταση εργαζομένων και από άλλα εργοστάσια της περιοχής. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ταυτόχρονα τον εργοδότη ότι βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού δεν πληρώνει τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν πολλά κοτόπουλα, δημιουργώντας εστία μόλυνσης από την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα εκκολαπτήρια.

Χτες στους χώρους των εκκολαπτηρίων έκανε έλεγχο επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία συνέταξε έκθεση και θα την καταθέσει στον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής. Στο εργοστάσιο, επίσης, πήγε και η Επιθεώρηση Εργασίας που θα καταθέσει μήνυση στον ιδιοκτήτη εάν δε διευθετήσει άμεσα τις υποχρεώσεις του.

Ο Συρίγος οφείλει στους εργαζόμενους τους μισθούς Γενάρη, Φλεβάρη και το 15ήμερο Μάρτη, καθώς και εκατοντάδες ώρες υπερωριακής απασχόλησης. Να υπενθυμίσουμε ότι για τους ίδιους λόγους, οι εργαζόμενοι στη μονάδα της επιχείρησης στα Οινόφυτα,πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 9 Φλεβάρη. Συνολικά οι οφειλές του εργοδότη προς τους εργαζόμενους, ανέρχονται στο 1 δισ. δραχμές.

Οπως καταγγέλλει - σε ανακοίνωσή της - η συντονιστική επιτροπή αγώνα των εργαζομένων, στόχος του Ε. Συρίγου είναι η τμηματική εκποίηση της εταιρίας.

Το Σάββατο επισκέφτηκε το εργοστάσιο ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή σχετική ερώτηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε: "Θεωρώ σκάνδαλο την όλη κατάσταση, η οποία αποδεικνύει ότι το κράτος υπάρχει μόνο για τους Βαρδινογιάννηδες και τους Λάτσηδες. Εμείς ήρθαμε για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα σας και να σας βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων σας. Σήμερα 600 εργαζόμενοι που δουλεύουν 30 χρόνια για την επιχείρηση ΒΟΚΤΑΣ, μένουν στο δρόμο, επειδή το κράτος αφήνει τους βιομήχανους να ασυδοτούν".

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Αρεως, έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ