Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απολύσεις αντί έργων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Να ξεκινήσουν άμεσα οι ανασκαφές και τα διάφορα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και να σταματήσουν οι απολύσεις όσων εργάζονται με συμβάσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ζητά το Σωματείο Εκτάκτων Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ Β. Ελλάδας.

Οι έκτακτοι του ΥΠΠΟ καταγγέλλουν ότι, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μάη, οι περισσότερες ανασκαφές δεν έχουν ξεκινήσει και δεκάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν, πλέον, άμεσο βιοποριστικό πρόβλημα, ενώ ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συνεχίζει να απολύει τους εργαζόμενους, που είχε προσλάβει με συμβάσεις αορίστου χρόνου για τα έργα που είχαν ενταχθεί στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Ηδη, έχουν απολυθεί περισσότεροι από 50, από τους 200 συμβασιούχους εργαζόμενους.

Η Ενωση Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ προτείνει την κατάργηση της έκτακτης και της ωρομίσθιας απασχόλησης και άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του ΥΠΠΟ, καθώς και την αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό, για το ξεκίνημα και τη συνέχιση των έργων.

Επίσης, ζητά την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για την επιβολή εισιτηρίου και τις Κυριακές και αργίες και την καθιέρωση της δωρεάν εισόδου για τους Ελληνες επισκέπτες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, όλες τις μέρες του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ