Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων την Τρίτη

Σε νέο συλλαλητήριο προχωρούν μεθαύριο, Τρίτη 14 Μάη, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων τους.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών φορέων του νησιού, ενώ την έμπρακτη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει ήδη το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης και η Ομοσπονδία ΕΒΕ. Η Επιτροπή Αγώνα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λέσβου να συμμετάσχουν μαζικά στο μεθαυριανό συλλαλητήριο που γίνεται στις 11 το πρωί στη Μυτιλήνη,ώστε να δώσουν δυναμική απάντηση στη συνεχιζόμενο εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση και στην επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Σε σχετική ανακοίνωση, επίσης, της Επιτροπής Αγώνα, υπογραμμίζεται πως τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και η κυβέρνηση, επικαλούμενη τις αντιαγροτικές οδηγίες της ΕΕ - που και η ίδια ψήφισε - αρνείται να τα επιλύσει. Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλονται είναι: Ενίσχυση της τιμής του γάλατος και κατάργηση του πλαφόν στα επιλέξιμα. Επιδότηση του συνόλου των ζωοτροφών που έρχονται στο νησί. Αμεση απόσυρση των αποθεμάτων φέτας και πάταξη της νοθείας και της αισχροκέρδειας. Απαγόρευση εισαγωγής τυροκομικών προϊόντων και αντίκρουση των αρνητικών συνεπειών των ΓΚΑΤΤ και ΚΑΠ.

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων της Λέσβου, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ. Ο αγώνας των αγροτοκτηνοτρόφων, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι αγώνας για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της κτηνοτροφίας μας. Η κυβέρνηση, δέσμια της δικής της αντιαγροτικής πολιτικής, αλλά και εκείνης της ΕΕ, όχι μόνο στέκεται αρνητικά στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά και συνεχίζει ασύστολα τον εμπαιγμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ