Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπεράνω ... προστίμου

Θέμα έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να επιβάλει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων στο ΣΚΑΪ, με το αιτιολογικό ότι αρνήθηκε να επανορθώσει δυσφημιστικά σχόλια εις βάρος του ΕΣΡ. Την απόφαση, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΡ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, καταψήφισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ πρότεινε την έκδοση ανακοίνωσης, που θ' απαντούσε στα σχόλια του ΣΚΑΪ με πολιτικά επιχειρήματα. Με δηλώσεις του ο Μάκης Κοψίδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τακτικό μέλος του ΕΣΡ, τόνισε ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να είναι "υπεράνω κριτικής".Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΡ, θα ζητήσει, όπως είπε, την επανεξέταση της υπόθεσης.

Αντιρρήσεις για την επιβολή προστίμου εξέφρασε σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Θεμιστοκλή Κουρουσόπουλο και το μέλος του ΕΣΡ Αιμίλιος Μεταξόπουλος. Ο πρύτανης του Παντείου αναφέρει ότι δεν έλαβε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Παρασκευής και δεν μπόρεσε να εκθέσει τις απόψεις του. Εχει τη γνώμη ότι οι "επίμαχες μεταδόσεις" κατά του ΕΣΡ έπρεπε ν' αντιμετωπιστούν με "μιαν αυστηρή και νηφάλια ανακοίνωση". Ο εν λόγω σταθμός, όπως σημειώνει ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος, έχει "υποπέσει ορισμένες φορές - χωρίς να είναι ο μόνος - σε παραπτώματα που άπτονται των ατομικών δικαιωμάτων και του σεβασμού της προσωπικότητας των απλών πολιτών". Θεωρεί ότι με την απόφαση του ΕΣΡ, όμως ο ΣΚΑΪ, αποκτά ενδεχομένως επιχειρήματα για να ισχυριστεί "καταχρηστικώς ότι τελεί υπό καθολικό διωγμό".

Ο πρύτανης του Παντείου αναφέρεται επίσης και στην άρνηση του ΕΣΡ να ενημερώνει τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι δεν κατανοεί τη σκοπιμότητα διακοπής της άμεσης επικοινωνίας του ΕΣΡ "διά του νομίμου εκπροσώπου του με τους δημοσιογράφους". Επισημαίνει ότι τα ανακοινωθέντα δεν επαρκούν και υπογραμμίζει ότι το όργανο που ελέγχει το "ραδιοτηλεοπτικό σύμπαν έχει υποχρέωση να εκτίθεται στις ερωτήσεις, αλλά και τις βολές του τελευταίου".

Η ΝΔ,σε χτεσινή ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στην απόφαση του ΕΣΡ, τονίζει ότι ο έλεγχος του κράτους δεν επιτρέπεται να πλήττει τη νόμιμη εκπλήρωση της αποστολής των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και πολύ περισσότερο να οδηγεί "αμέσως ή εμμέσως στη διακοπή της λειτουργίας τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ