Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνομιλίες δημιουργών της πένας
  • Τιμητική βραδιά, αφιερωμένη στον ηθοποιό και συγγραφέα Βασίλη Κολοβό,διοργανώνουν στις 20 του Μάη το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου και οι εκδόσεις Καστανιώτη.Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το - επιτυχημένο αν και ήταν το πρώτο του - βιβλίο του Β. Κολοβού "Θυμάσαι, πατέρα".Το βιβλίο θα προλογίσει ο κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος,αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Αννα Φόνσου, Δημήτρης Αρώνης και ο ίδιος ο συγγραφέας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Γ. Παυλάτου" του Μουσείου (Γ. Γουναρόπουλου 6 και Φρυγίας - 3η στάση Α. Ιλίσια).
  • Συνεχίζεται με επιτυχία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του "Αετοπούλειου" Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου "Ο λόγος των δημιουργών στα σχολεία του Χαλανδρίου".Σημαντικοί δημιουργοί έχουν δώσει, ήδη, το "παρών" τους στο κάλεσμα του "Αετοπούλειου", που μέσα από επισκέψεις τους στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής προσπαθούν να ανοίξουν μια δημιουργική δίοδο επικοινωνίας με τους μαθητές και να τους ξεναγήσουν στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.

Απόψε,ο Μάνος Κοντολέων θα συναντηθεί με τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και θα συζητήσει μαζί τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Νικολάου. Αύριο,στον ίδιο χώρο, η Ελένη Χωρεάνθη θα συναντηθεί με τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου.

"Ο λόγος των δημιουργών στα σχολεία του Χαλανδρίου" ολοκληρώνεται την Πέμπτη, με την επίσκεψη του Γιάννη Μαγκλή στο 4ο Λύκειο της περιοχής.

  • Στο βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο) αύριο, στις 6.30μμ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - παρουσίαση του μυθιστορήματος της Κικής Σαλταφέρου - Τσακαλιά "Τα κόκκινα φτερά" (εκδόσεις "Ιδμων"). Για το έργο και τη δημιουργό του θα μιλήσει η ποιήτρια και κριτικός Ελευθερία Αναγνωστάκη - Τζαβάρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ