Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές "στιγμές"
  • Στα πλαίσια των ανταλλαγών, που εγκαινίασαν το "Ανοιχτό Θέατρο" και η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" της Θεσσαλονίκης,αύριο και την Πέμπτη, η Πειραματική Σκηνή παρουσιάζει, στο "Ανοιχτό Θέατρο",το έργο "Μη σκοτώνεις τη μαμά" της Σάρλοτ Κίτλι.Η μετάφραση είναι της Εφης Σταμούλη,η σκηνοθεσία του Πέτρου Ζηβανού,τα σκηνικά - κοστούμια του Απόστολου Βέττα και η μουσική του Κώστα Βόμβολου.Το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή θα παρουσιαστεί το "Κονσέρτο Τζίλι" του Τομ Μέρφι,σε μετάφραση Ιφιγένειας Ταξοπούλου,σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη και σκηνικά - κοστούμια Ρίτσαρντ Αντονι.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Χρήστος Αρνομάλλης, Κωστής Δαμάκης, Ελένη Δημοπούλου, Νίκος Κουμαριάς, Μένη Κυριάκογλου, Νίκος Λύτρας, Κυριακή Ματσακίδου,κ.ά.
  • Ο Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή",σε συνεργασία με το Ινστιτούτο "Γκαίτε",παρουσιάζει το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Φασμπίντερ "Σταγόνες πάνω στην καυτή πέτρα",στο "Θέατρο των Καιρών" (Σολιώτη και Τσέλιου 10, Αμπελόκηποι, πίσω από το κτίριο του Αρείου Πάγου). Ενα έργο τολμηρό και νεανικό του αιρετικού Γερμανού δραματουργού και σκηνοθέτη, που βρέθηκε στα χειρόγραφά του μετά το θάνατό του και έρχεται να προσθέσει μια σημαντική ψηφίδα στην πλούσια κληρονομιά που μας άφησε. Οι "Σταγόνες πάνω στην καυτή πέτρα",που θα παίζεται μέχρι τις 19 του Μάη, ανεβαίνει σε μετάφραση Ιάκωβου Δρόσου,σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη,σκηνικά - κοστούμια Κέλλυς Βρεττού και Γιάννη Πετρή και μουσική Σωτήρη Δεμπόνου και Αντώνη Λιβιεράτου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Τάκης Μόσχος, Κώστας Καζανάς, Μαρία Τσιμά και Ανατολή Αθανασιάδου.
  • Δόθηκε με επιτυχία η πρώτη παράσταση θεάτρου δρόμου της ομάδας "Παίζω- Δρόμος" του Γάλλου ηθοποιού και σκηνοθέτη Jean - Jacques Tesson,στον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας και Ερμού. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σε δύο κύκλους το Μάη και τον Ιούνη, σε δέκα πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας και γίνονται με τη συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Αθήνας, στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής στην Αθήνα. Η σκηνοθεσία είναι του J. J. Tesson και η μουσική επιμέλεια του Σωτήρη Μελίσση.Παίζουν: Μίλτος Αναργύρου, Κάιο Βελτς, Νίκος Κλησιάρης, Λυδία Μανακούδα, Φωτεινή Μελετέα, Χριστίνα Οικονομοπούλου και Θοδωρής Πολυζώνης.
  • Η θεατρική ομάδα "Διέξοδος" των Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας Ν. Φιλαδέλφειας - Αγ. Βαρβάρας,θέλοντας να τιμήσει το έργο του Μποστ,παρουσιάζει τη "Φαύστα",στις 13 και 14 του Μάη, στο Θέατρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Αγησιλάου 10, 52.40.880), στις 7 το απόγευμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ