Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Μπλέκουν οι γραμμές της" στα ψηφιακά

Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιούνη θα γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, στην οποία ο Μ. Εβερτ είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το θέμα της αντιπολίτευσης που του ασκούν οι Μητσοτακικοί βουλευτές. Την απόφαση πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, η οποία ασχολήθηκε και με το θέμα των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ, το οποίο έχει προκαλέσει παρενέργειες στο εσωτερικό της ΝΔ λόγω της ανάμειξης στην υπόθεση του ονόματος του Π. Παυλόπουλου.

Η πλευρά Μητσοτάκη έχει αξιοποιήσει αυτήν την ανάμειξη για να πλήξει τον Μ. Εβερτ και να εμφανιστεί ο πρώην πρωθυπουργός ως ο μόνος "σημαιοφόρος της κάθαρσης". Μάλιστα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αντιπαράθεση.Χτες ο Σ. Χατζηγάκης και η Κ. Μπουρδάρα ζήτησαν στη Βουλή να κατατεθούν οι γνωμοδοτήσεις των καθηγητών πανεπιστημίου όλων των βαθμίδων από το 1987 μέχρι σήμερα σχετικά με τις προμήθειες ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ. Είναι αυταπόδεικτο ότι η κίνηση αυτή "φωτογραφίζει" τον Π. Παυλόπουλο που είχε αναμειχθεί με σχετικές γνωμοδοτήσεις, άλλωστε ο Σ. Χατζηγάκης για μία ακόμα φορά ζήτησε χτες την παραίτηση του Π. Παυλόπουλου από το αξίωμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Η πίεση που ασκούν οι Μητσοτακικοί ανάγκασε χτες τον Μ. Εβερτ να πει στα στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι, εάν αποδειχθεί εμπλοκή οποιουδήποτε στελέχους της ΝΔ στην υπόθεση, τότε αυτονόητα αυτό θα διαγραφεί.

Σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ τη Δευτέρα - δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή, όργανο που είναι πλήρως ελεγχόμενο από τον Μ. Εβερτ.

Γ. Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ