Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ρολόι της ιστορίας

Εμφανής έγινε στην πρώτη "προεκλογική" ομιλία του Αντ. Σαμαρά, στο Περιστέρι, η προσπάθειά του να δείξει φιλολαϊκό προσωπείο περνώντας ως το αντίθετο των "παλαιών" κομμάτων. Κάνοντας λοιπόν επίδειξη άκρατου λαϊκισμού προσπάθησε να πλασαριστεί ως:

- Εθνικά ασυμβίβαστος, υψώνοντας μάλιστα "σημαία αδιαπραγμάτευτης αντίστασης για τα εθνικά μας δίκαια". "Ξέχασε" βέβαια να αναφέρει πως το κόμμα του είναι μέχρι τα μπούνια υπέρ της εκχώρησης βασικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στις Βρυξέλλες. Η μήπως δεν είναι τέτοιο το δικαίωμα να αποφασίζει η Ελλάδα - και όχι άλλοι - για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας που θα ασκεί; Και δεν είναι ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του οι... πρωτοπόροι Ελληνες στον αγώνα για την ύπαρξη κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Αν όμως "θυμόταν" και αυτή του τη θέση, πόσο ξεφτισμένος θα αποκαλυπτόταν πως είναι ο εθνικός του τσαμπουκάς;

- Λάβρος ενάντια στην πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται δέκα χρόνια τώρα και για την οποία "ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ".

***

"

Ξέχασε" όμως και εδώ κάτι σημαντικό: ότι δηλαδή ήταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που είχε ψηφίσει και με τα δύο του τα χέρια τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που επιβάλλει στις, υποταγμένες στα κελεύσματα των Βρυξελλών, κυβερνήσεις τις πολιτικές συνεχούς λιτότητας. Ενέργεια για την οποία μέχρι σήμερα διαλαλεί πως κάθε άλλο παρά έχει μετανιώσει. Οτι συνεχίζει να πιέζει και να απαιτεί για πιο αυθεντική εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου", για ολοκληρωτικό δηλαδή σμπαράλιασμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Οτι έχει θεοποιήσει τον "ανταγωνισμό" και την "οικονομία της αγοράς" και θεωρεί πως πρέπει να αφεθούν τελείως ελεύθερες οι δυνάμεις της αγοράς να δρουν χωρίς τον παραμικρό κρατικό έλεγχο. Πώς να τα "θυμηθεί" όμως όλα αυτά χωρίς να κινδυνεύσει να αποκαλυφθεί ακόμα και στο φανατικότερο οπαδό της Πολιτικής Ανοιξης σαν ένας φτηνός δημαγωγός και δίγλωσσος πολιτικός, ίδιος σαν όλους αυτούς των "παλαιών" κομμάτων που τόσο έντονα καταγγέλλει;

***

Να προχωρήσει το σταματημένο ρολόι της ιστορίας υποσχέθηκε στο Περιστέρι ο κ. Σαμαράς. Ναι κ. Σαμαρά, θα προχωρήσει. Ούτε "παλαιοκομματικά", ούτε "υπερβατικά" εμπόδια είναι σε θέση να το σταματήσουν. Οι εργαζόμενοι που θα βάλουν πλάτη γι' αυτό το προχώρημα, αργά ή γρήγορα θα το επιβεβαιώσουν.

Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκτή κάθε «βοήθεια» στην κυβερνητική πολιτική(2015-12-16 00:00:00.0)
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική;(2012-12-18 00:00:00.0)
Αέρας... «φρέσκος»(2012-06-21 00:00:00.0)
Συγκυβέρνηση πτώχευσης του λαού...(2011-12-07 00:00:00.0)
Η ΝΔ και ο νέος πρόεδρος(1997-05-17 00:00:00.0)
Παραλειπόμενα(1996-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ