Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το όχημα της σκανδαλολογίας

Η υπόθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ είναι ολοφάνερο ότι θα "σέρνεται" για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πολιτική σκηνή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους βαθύτερους στόχους, για τους οποίους επανήλθε στην επιφάνεια.

Ο πρώτος στόχος, περισσότερο εμφανής, σχετίζεται με την άγρια σύγκρουση των "διαπλεκομένων" συμφερόντων, για τη μοιρασιά της εγχώριας - και όχι μόνο - αγοράς και την εξουδετέρωση των ανταγωνιστών τους.

Ο δεύτερος στόχος, λιγότερο εμφανής, έχει να κάνει με το πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στους δύο εταίρους του δικομματισμού αφενός και την αναδιάταξη που μεθοδεύεται αφετέρου. Είναι αποδεδειγμένο, τόσο από τη διεθνή, όσο και την εσωτερική εμπειρία, ότι τα σκάνδαλα, και κυρίως η σκανδαλολογία, χρησιμοποιούνται από την άρχουσα τάξη, ως όχημα για την ανατροπή παλαιών και "ξεπερασμένων" πολιτικών συστημάτων και την αντικατάστασή τους από άλλα περισσότερο "σύγχρονα" και "ανθεκτικά".

Βέβαια, όλα αυτά είναι, προς το παρόν, επιδιώξεις κυρίαρχων οικονομικοεκδοτικών και πολιτικών κύκλων και σχέδια επί χάρτου, που μπαίνουν σιγά σιγά στη "δοκιμασία της πράξης".

Ας μη νομίζουν, πάντως, πως βρίσκονται μόνοι τους στο γήπεδο. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, η νεολαία έχουν συγκεντρώσει μπόλικη σχετική πείρα και δεν ξεγελιούνται εύκολα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ