Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι τελευταίες πινελιές μιας σημαντικής προσπάθειας
  • Τα πάντα είναι έτοιμα στην έδρα της ΚΕ και οι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι περιμένουν τους συνέδρους και τους άλλους καλεσμένους του Συνεδρίου
  • Περιήγηση στους συνεδριακούς χώρους, που σε κανένα δε θυμίζουν πια την πλημμύρα που σάρωσε τα πάντα και προκάλεσε τις καταστροφές

Λιγότερες από είκοσι τέσσερις ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του 15ου Συνεδρίου και όλο το κομματικό δυναμικό είναι έτοιμο γι' αυτό. Σε όλους μας είναι γνωστό πως εδώ και αρκετές μέρες έχουν ολοκληρωθεί οι πολιτικές προετοιμασίες, όπως οι κομματικές συνελεύσεις και συνδιασκέψεις, η εκλογή αντιπροσώπων, ο προσδιορισμός των παρατηρητών, οι προσκλήσεις αντιπροσωπειών κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων κλπ.

Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι η ολοκλήρωση των προετοιμασιών της υλικοτεχνικής υποδομής του Συνεδρίου: Η διαμόρφωση των χώρων που θα στεγάσουν τις εργασίες του και θα φιλοξενήσουν για μέρες πολλούς αντιπροσώπους. Κι αυτό γιατί το 15ο Συνέδριο γίνεται στην αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος στον Περισσό, στο κτίριο που πριν 20 περίπου μήνες, χτυπημένο από τη μανία της φύσης, θύμιζε "κρανίου τόπο". Εκείνο τον καιρό αν κάποιος έλεγε πως αυτός ο χώρος θα μπορούσε όχι Συνέδριο να φιλοξενήσει, αλλά να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις ανάγκες ενός πολιτικού κόμματος, θα προκαλούσε τουλάχιστον παγωμένα χαμόγελα συγκατάβασης από τη μεριά των "ρεαλιστών". Ομως, όλοι οι "ρεαλιστές" δεν είχαν πάρει υπόψη τους στους υπολογισμούς τους τις ανεξάντλητες δυνατότητες και αρετές των κομμουνιστών, οι οποίοι οπλισμένοι με την αγάπη τους για το Κόμμα τους και τον ενθουσιασμό τους μπορούν να πετύχουν θαύματα. Και το "θαύμα" έγινε, μετά από σκληρή και μακρόχρονη δουλιά, "κόκκινα μεροκάματα" και ενθουσιασμό.

Σήμερα, τίποτα στο κτίριο δε θυμίζει εκείνες τις μαύρες μέρες. Και κάτι περισσότερο: Είναι πια έτοιμο να υποδεχτεί το 15ο Συνέδριο. Διαμορφώθηκαν ήδη οι χώροι: Η αίθουσα Συνεδρίων, το εστιατόριο, οι χώροι που θα στεγάσουν τις επιτροπές, ο ξενώνας και - βέβαια - οι εξωτερικοί χώροι. Επειδή όμως οι κομμουνιστές αγαπούν το ωραίο, βάζουν ως την τελευταία στιγμή τις τελευταίες πινελιές.

Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά απαιτήθηκε πολύς κόπος, ώστε σήμερα να "είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις εργασίες του Συνεδρίου και ταυτόχρονα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως οι ζημιές της πλημμύρας αποκαταστάθηκαν πλήρως", μας δήλωσε ο Χρήστος Καράτσαλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος για τις εργασίες προετοιμασίας των προσυνεδριακών χώρων, ξεναγώντας μας στους χώρους. "Αποφασίσαμε να δουλέψουμε με εντονότερους ρυθμούς και σήμερα, μια μέρα πριν το Συνέδριο, πιάσαμε τα πλάνα που βάλαμε, έτσι ώστε αύριο να το υποδεχτούμε "φορώντας τα καλά μας"", συμπληρώνει ο Θοδωρής Καρράς,που εκείνη τη στιγμή επιβλέπει την τοποθέτηση της νέας εξωτερικής πύλης. Δεν παραλείπει μια ειδική αναφορά στα πολλά "κόκκινα μεροκάματα" πολλών ανθρώπων, που χωρίς να είναι μέλη του Κόμματος πρόσφεραν αφιλοκερδώς τη βοήθεια τους. "Παρ' όλες τις τρομερές καταστροφές παλέψαμε με ζήλο και αγάπη προς το Κόμμα, για να μας βρει έτοιμους το Συνέδριο", λένε ο Γιάννης Μισεμικές,ο Σωτήρης Βαϊου και ο Κώστας Λούκας,οι οποίοι βάζουν "τις τελευταίες πινελιές", όπως τις λένε. Η ίδια κατάσταση και στο χώρο που θα στεγάσει τα εστιατόρια. Δούλεψαν πάρα πολλοί εθελοντές για να ετοιμαστούν και τώρα γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες από τους συντρόφους "που το έχουν πάρει προσωπικά", όπως ο Χρήστος Τζιώτης,ο Βαγγέλης Μπάδας,ο Διονύσης Λογαράς και τόσοι άλλοι. Πώς να τους αναφέρεις χωρίς τον κίνδυνο να ξεχάσεις κάποιους; Ολους εκείνους που πρόσφεραν το περίσσεμα της καρδιάς τους, έτσι ώστε να "στηρίζεται απόλυτα η υλικοτεχνική υποδομή του 15ου Συνεδρίου", όπως δηλώνει ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Θεοδωρίδης,που είχε την τεχνική ευθύνη των εργασιών.

Χάρη στη συνολική αδιάκοπη δουλιά το θαύμα έγινε. Στο φυσικό του χώρο, την αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος, το 15ο Συνέδριο ανοίγει αύριο τις πύλες του. Οι κομμουνιστές πιστεύουν πως θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του ΚΚΕ. Και το έχουν αποδείξει με πολλούς τρόπους. Και καθημερινά συνεχίζουν. Π. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ