Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Προθέρμανση" για τον "αγώνα" της Πέμπτης

Με "προθέρμανση" για το "ματς" της Πέμπτης, μέρα συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έμοιαζε η χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Οι δύο ομάδες (ηγεσία και Μητσοτακικοί), αν και δεν απέφυγαν την αντιπαράθεση εν τούτοις δεν εξάντλησαν τις δυνάμεις τους, περιμένοντας την Πέμπτη, που προοιωνίζεται μία μέρα κρίσιμη για την παραπέρα πορεία του κόμματος.

Ο Μ. Εβερτ,μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή - όργανο ελεγχόμενο από τον ίδιο - ζήτησε να σταματήσουν οι αμφισβητήσεις της τακτικής του, λέγοντας ότι το κόμμα μπήκε στην τελική ευθεία "και δεν έχουν θέση σε καμία περίπτωση, ούτε αμφιβολίες, ούτε ταλαντεύσεις", απευθυνόμενος έτσι στη Μητσοτακική πλευρά. Μάλιστα παρομοίωσε το κόμμα με "άλογο", που κάποιοι δεν αφήνουν να καλπάσει.

Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη επανέλαβε τη θέση της για παραίτηση του εκπροσώπου του κόμματος Π. Παυλόπουλου, λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ, για να πάρει την απάντηση από τον Μ. Εβερτ ότι είναι δικαίωμά του να επιλέγει ο ίδιος τους συνεργάτες του.

Περισσότερο σαφή στην κριτική τους ήταν δύο στελέχη που πρόσκεινται στον Μ. Εβερτ. Ο Δ. Κωστόπουλος είπε ότι η Ντ. Μπακογιάννη βοηθάει με τη στάση της το ΠΑΣΟΚ, όποτε αυτό έχει προβλήματα, ενώ ο Μ. Μανωλάκος είπε ότι βασικός υποκινητής της προσπάθειας αμφισβήτησης του Μ. Εβερτ είναι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ. Η θέση αυτή - που αξιοποιήθηκε από τα Μητσοτακικά στελέχη που έκαναν λόγο για εκστρατεία δίωξης - ανάγκασε τον Μ. Εβερτ να δηλώσει πως καυτηριάζει τις δηλώσεις αυτές, λέγοντας ότι ο Μ. Μανωλάκος "αναφέρθηκε με τρόπο απαράδεκτο εναντίον του επίτιμου προέδρου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ