Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμα κινδύνου

Εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κινητοποιούνται για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στο πλήρως απελευθερωμένο ωράριο και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων. Εκκληση προς τους καταναλωτές για αλληλεγγύη

Κάλεσμα συμπαράστασης στον επικείμενο απεργιακό τους αγώνα απευθύνουν στους εργαζόμενους, και γενικότερα στους καταναλωτές, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων που πραγματοποιούν από κοινού 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 του Μάη.Στα πλαίσια της απεργιακής τους κινητοποίησης συνδικαλιστές των Σωματείων πραγματοποιούν, εδώ και μέρες, εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς.

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη "συνεχιζόμενη αδιαφορία" που επιδεικνύουν οι εργοδότες στο θέμα της Συλλογικής Σύμβασης, ενώ αντιδρούν στο απελευθερωμένο ωράριο και στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία, μετά την ενέργεια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) να παραπέμψει τη σύμβασή τους στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), χωρίς καν να ενημερώσει το κλαδικό σωματείο και να λάβει υπόψη της τις προτάσεις του.

Ταυτόχρονα τα δύο Σωματεία στέλνουν σήμα κινδύνου για το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί στους κλάδους τους.Ενα καθεστώς τρομοκρατίας, όπου η μερική απασχόληση, η μερική ασφάλιση, οι εξευτελιστικές αποδοχές "αγκαλιάζουν" τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνώντων, αλλά και της πλειοψηφίας των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Την ανοχή αυτή καταγγέλλουν τα Σωματεία, σε κοινή ανακοίνωσή τους, όπου επιρρίπτονται ευθύνες στην κυβέρνηση, που "αποδεικνύει ότι ο μόνος στόχος που υπηρετεί στην ουσία είναι η αύξηση των κερδών των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων", στη ΓΣΕΕ, που "ξεπούλησε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υπογράφοντας ποσοστά πείνας", αλλά και στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ "για την καθυστέρηση της διεκδίκησης των Συλλογικών Συμβάσεων παρά τις προτάσεις των Σωματείων για κινητοποιήσεις από την αρχή του χρόνου".

"Αρνούμαστε - τονίζεται στην ανακοίνωση - να πάρουμε μέρος σ' αυτή την παράσταση και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία και να διεκδικήσουμε μονοετή σύμβαση, ουσιαστικές αυξήσεις, κατάργηση ωρομισθίου, ΑΤΑ, ανθρώπινο ωράριο κλπ.".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπονομευτές των αγώνων η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (2014-04-08 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση σήμερα στις αξιώσεις των εργοδοτών (2012-05-26 00:00:00.0)
Απεργιακό μπλόκο στην απελευθέρωση του ωραρίου (2005-07-05 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα πανελλαδικά (1996-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ