Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Με την παλιά γενιά στην Ατλάντα

Ο Μ. Δενδρινός κάλεσε τους 15 που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία στη Νάουσα

Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές με την Εθνική εφήβων, οι Καράγκουτης, Χατζής, Παπανικολάου και ο Γιώργος Φλώρος των Αμπελοκήπων, είναι τα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μ. Δενδρινός στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Οι υπόλοιποι ένδεκα που συμπληρώνουν τη δεκαπεντάδα που θα αρχίσει προετοιμασία στις 8 Ιούνη στη Νάουσα, αγωνίστηκαν πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Αθηνών και είναι οι: Φασούλας, Σιγάλας, Μπακατσιάς, Γιαννάκης, Παταβούκας, Αλβέρτης, Οικονόμου, Φ. Χριστοδούλου, Ρεντζιάς, Αγγελίδης και Κακιούσης. Εκτός εθνικής έμεινε ο Τζ. Σταυρακόπουλος, ενώ ο Γ. Φλώρος που έκανε ένα καλό πρωτάθλημα με τους Αμπελόκηπους, επικράτησε στις προτιμήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, έναντι των Κορωνιού και Μπουντούρη.

Αν στο διάστημα της προετοιμασίας όλα πάνε κατ' ευχήν και δεν υπάρξουν τραυματισμοί, θεωρείται πιθανό ότι οι νεαροί Παπανικολάου, Καράγκουτης και Χατζής δε θα ταξιδέψουν στην Ατλάντα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το λόγω αυτό, μαζί με τους Ρεντζιά και Φλώρο κλήθηκαν παράλληλα και στην Εθνική ομάδα των ελπίδων η οποία θα αρχίσει προετοιμασία στις 27 Μάη στη Νάουσα. Τη δεκαοχτάδα της Εθνικής ελπίδων συμπληρώνουν οι: Βετούλας (Απόλλωνας), Τσόπης, Καλαϊτζής, Κικίλιας (Πανιώνιος), Σούλης (Ολυμπιακός), Κακιούζης, Λίγκος (ΑΕΚ), Γιαννουζάκος (Ηρακλής), Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Λιαδέλης (Αρης), Μασλαρινός (ΒΑΟ), Δέσπος (Λάρισα), Μίχαλος (Πειραϊκός).

Η Εθνική ομάδα μέχρι το τζάμπολ με τη Γιουγκοσλαβία στις 20 Ιούλη στην Ατλάντα για το Ολυμπιακό τουρνουά, θα δώσει συνολικά 13 αγώνες προετοιμασίας. Κορυφαία στιγμή το φιλικό παιχνίδι με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στις 14 Ιούλη στην Ινδιανάπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ