Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
Μονομαχία στην αιώνια πόλη

Ο "πλανητάρχης" Αγιαξ και η "μεγάλη κυρία" Γιουβέντους συγκρούονται σήμερα στο Ολίμπικο, στον τελικό. Με απουσίες ο Αγιαξ

"Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε". Οι αντίπαλοι είναι ίδιοι. Μόνο το γήπεδο αλλάζει. Γιουβέντους και Αγιαξ θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο (φυσικά και τα οικονομικά παρεπόμενα... ) του Τσάμπιονς Λιγκ στο "Ολίμπικο" της Ρώμης(21.30, MEGA). Το ίδιο είχε συμβεί 23 χρόνια πριν, στο Βελιγράδι όμως. Τότε είχε επικρατήσει ο Αγιαξ, σήμερα;

"Μονομαχία στην αιώνια πόλη" λοιπόν. Το αποψινό παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί (μάλλον όχι άδικα) τελικός των γιγάντων. Ο "πλανητάρχης" Αγιαξ απέναντι στη "βέκια σινιόρα", τη "Μεγάλη Κυρία", του ιταλικού ποδοσφαίρου. Δύο ομάδες που έχουν σφραγίσει το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι με την παρουσία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αμφότερες διαθέτουν στη συλλογή τους και τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια.

Η "οικοδέσποινα" Γιουβέντους θέλει να πάρει ρεβάνς για την απώλεια του τίτλου το '73 και ταυτόχρονα η τέταρτη παρουσία της σε τελικό να συνδυαστεί με την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά. Ο προπονητής της, Μάρσιπο Λίπι, όλη τη βδομάδα ανησυχούσε για την πορεία των τραυματιών Περούτσι, Ραβανέλι, Τακινάρντι. Τελικά και οι τρεις θα δώσουν το "παρών" προς μεγάλη χαρά του ίδιου αλλά και των χιλιάδων "τιφόζι" που θα βρεθούν στο γήπεδο.

Από την άλλη ο Αγιαξ έχει λάβει μέρος σε πέντε τελικούς, τους τέσσερις από τους οποίους κατέκτησε. Η προσπάθειά του να συμπληρώσει πεντάδα τροπαίων δε θα είναι εύκολη αφού ο Λουίς Φαν Γκάαλ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Θα απουσιάσουν σίγουρα ο τιμωρημένος Ράιζιγκερ και ο τραυματίας Οβερμαρς ενώ εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Φρανκ Ντε Μπουρ και Κλούιφερτ. Πάντως τα "μωρά" του Φαν Γκάαλ δε θα αισθάνονται... ορφανά αφού θα έχουν τη συμπαράσταση 15.000 Ολλανδών!!

Γιουβέντους εναντίον Αγιαξ λοιπόν, στον 41ο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περούτζι, Βιέρκοβουντ, Φεράρα, Τοριτσέλι, Ρεσότο, Κόντι, Σόουσα, Ντεσάμπ, Βιάλι, Ραβανέλι, Ντελ Πιέρο.

ΑΓΙΑΞ: Φαν Ντε Σάαρ, Σιλόι, Μπλιντ, Μπόγκαρντ, Μουσάμπα, Ντάβιντς, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Βάουτερ, Τζορτζ, Κανού, Λιτμάνεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ