Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για τη Ζώνη

Οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κινητοποιούνται την Πέμπτη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να στηρίξει τη Ζώνη

Διαδήλωση - αποκλεισμό στο λιμάνι του Πειραιά διοργανώνουν την Πέμπτη, στις 30 Μάη το απόγευμα,οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη,που δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη σωτηρία της Ζώνης, την κάλυψη των ανέργων και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, την Τρίτη 28 του μήνα, στις 6.30 το απόγευμα,καλούνται από τις διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης όλοι οι εργαζόμενοι σε συνέλευση, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,προκειμένου να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις και να πάρουν τα καλύτερα οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης της Πέμπτης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα οχτώ σωματεία της Ζώνης αναφέρουν ότι, με τις κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να "ασχοληθεί", να "ξανασυζητάει" για τη Ζώνη. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ο υφυπουργός Βιομηχανίας δεσμεύτηκαν να γίνει συνάντηση μέχρι το τέλος του μήνα, της διυπουργικής Επιτροπής (που είχε εξαγγείλει τις γνωστές δεσμεύσεις της μέσω των 26 σημείων, το Νοέμβρη του 1995) με τα σωματεία και τους εκπροσώπους των εργοδοτών.

Τα σωματεία της Ζώνης αναφέρουν, επίσης, στην ανακοίνωσή τους ότι το ΥΕΝ δεσμεύτηκε για παρέμβαση προς τις εφοπλιστικές ενώσεις (ακτοπλοϊα, κρουαζιερόπλοια και μεσογειακά), στην κατεύθυνση να φέρουν δουλιές στη Ζώνη. "Τέτοιες υποσχέσεις - υπογραμμίζεται - και δεσμεύσεις και στο παρελθόν έχουν γίνει και στην πορεία τις αναίρεσαν ή δεν τις υλοποίησαν. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, να παρέμβει η κυβέρνηση με συγκεκριμένο τρόπο να στηρίξει τη Ζώνη. Ομόφωνα όλοι οι φορείς αποφασίσαμε να πιέσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο!".

Οι διοικήσεις των σωματείων καλούν κάθε εργαζόμενο της Ζώνης, με συναίσθηση της ευθύνης του, να στηρίξει αυτόν τον αγώνα με τη συμμετοχή του, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλιστεί δουλιά. "Σήμερα - τονίζεται στην ανακοίνωση - που ο αγώνας μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, που η κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων υπουργών δεσμεύτηκε να συζητήσει με τα σωματεία μας και τους άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, τα συγκεκριμένα κοινά μας αιτήματα, είναι πολυτέλεια κάποιοι να συνεχίζουν πεισματικά τις μικροπαραταξιακές λογικές. Τις καταγγελίες χωρίς περιεχόμενο και, το χειρότερο από όλα, μια απροκάλυπτη προσπάθεια υπονόμευσης αυτού του αγώνα με αστεία επιχειρήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ