Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν πάει άλλο!

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με σκοπό τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους

Η ανάγκη πραγματοποίησης αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για τη λύση των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό,διαπιστώθηκε χτες, σε σύσκεψη εκπροσώπων των σωματείων του κλάδου με την Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προετοιμασία των κινητοποιήσεων και συζητήθηκαν τα προβλήματα, όπως η διαρκής επέκταση του ωρομισθίου, της μερικής απασχόλησης, των "εξτρατζήδων", η μη εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων, η "μαύρη εργασία" αλλοδαπών, η μεγάλη ανεργία που πλήττει τον κλάδο και, βέβαια, το ασφαλιστικό.

Ηδη, υπάρχει απόφαση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού για κινητοποιήσεις, που η μορφή και ο χρόνος διεξαγωγής τους θα καταληχτεί στο τέλος του Μάη. Σ' αυτά τα πλαίσια τη Δευτέρα 27 Μάη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας, στις 4 του Ιούνη θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας και στις 7 Ιούνη θα γίνουν συγκεντρώσεις σε πόλεις τουριστικών περιοχών, όπως η Κέρκυρα, η Χαλκιδική, η Κρήτη και η Ρόδος.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν και για την υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενάντια στην προκλητικότητα των εργοδοτών, οι οποίοι πρότειναν αυξήσεις 3,5%+3,5%,ενώ απειλούν με απολύσεις αν οι εργαζόμενοι επιμείνουν στα αιτήματά τους, με την αιτιολογία ότι "περαιτέρω αύξηση του κόστους λειτουργίας θα οδηγήσει σε κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και κατ' επέκταση σε ραγδαία αύξηση της ανεργίας".

Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ζακύνθου. Το Σωματείο τους πραγματοποιεί στις 29 του Μάη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου,για την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι "δεν υπάρχει αγώνας χωρίς αποτελέσματα, δεν υπάρχει μέλλον χωρίς αγώνα, όλοι πρέπει να δώσουμε το "παρών"", ενώ επιρρίπτει τις ευθύνες στις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για τις άσχημες συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ