Κυριακή 26 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πίσω από τις "δηλώσεις Πάγκαλου"

Στη σκιά της διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ, γύρω από τις δηλώσεις Πάγκαλου, με τις οποίες λανσάρει το ισραηλινό πρότυπο για τις Ενοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βαδίζουν αργά, αλλά σταθερά στην κατεύθυνση που έχουν χαράξει οι Αμερικανοί: Σε έναν εφ' όλης της ύλης διάλογο, χωρίς προϋποθέσεις, που θα έχει ως στόχο τη νομιμοποίηση του καθεστώτος συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, υπό την επικυριαρχία των ΗΠΑ.

Την τελευταία βδομάδα είχαμε τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Μπιλ Κλίντον, του "ομογενή" Τζ. Στεφανόπουλου, για ενδεχόμενο πραγματοποίησης ενός νέου Καμπ Ντέιβιντ, είχαμε τις ομολογίες του υφυπουργού Αμυνας Ν. Κουρή για αμερικανικές πιέσεις, προκειμένου να αποδεχτεί η κυβέρνηση τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Επίσης ο ΓΓ του ΝΑΤΟ φάνηκε αισιόδοξος ότι τελικά Αθήνα και Αγκυρα θα αποδεχτούν τα ΜΟΕ.

Κατά τ' άλλα οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, οι οποίες επιτελούν περίφημα το σκοπό τους: Να αποπροσανατολίσουν για τις πραγματικές προθέσεις και την πολιτική υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ