Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκλεισμός του λιμανιού την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι της Ζώνης, ο Δήμος Περάματος, οι μικρομεσαίοι και οι μαζικοί φορείς της περιοχής κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην ανεργία και στην καταστροφή της Ζώνης. Σε συσπείρωση και μαζική παρουσία καλούν τα σωματεία

Κλιμακώνοντας με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο Δήμος Περάματος, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μαζικοί φορείς της πόλης οργανώνουν την Πέμπτη 30 του μήνα, το απόγευμα, διαδήλωση - αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά,προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το Νοέμβρη του 1995. Ολοι οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης καλούνται σήμερα από τις διοικήσεις των σωματείων τους σε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 6.30 το απόγευμα,για να ενημερωθούν και να πάρουν τα καλύτερα οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης της Πέμπτης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα οχτώ σωματεία της Ζώνης, σχολιάζοντας την κυβερνητική τακτική, σημειώνουν: "Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να παρέμβει η κυβέρνηση με συγκεκριμένο τρόπο και να στηρίξει τη Ζώνη". Αναφέρονται, επίσης, στις κατά καιρούς "δεσμεύσεις", που ουδέποτε υλοποιούνται ή αναιρούνται.

Στη σημερινή συνέλευση θα καταγραφούν οι "παρουσίες", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και ανάλογα θα κριθούν όλοι για το τι λένε και το τι κάνουν. "Σήμερα - επισημαίνεται - που ο αγώνας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, σήμερα που η κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων υπουργών δεσμεύτηκε να συζητήσει με τα σωματεία και τους άλλους φορείς τα συγκεκριμένα κοινά μας αιτήματα για τη σωτηρία της Ζώνης, την κάλυψη των ανέργων και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι πολυτέλεια κάποιοι να συνεχίζουν πεισματικά τις μικροπαραταξιακές λογικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ