Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προθεσμία μιας βδομάδας στον Σ.Κόκκαλη

Για την ερχόμενη Τρίτη ανανεώθηκε το "ραντεβού" του προέδρου του ΔΣ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Σωκράτη Κόκκαλη, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αναστ. Κανελλόπουλο,ύστερα από δικό του αίτημα, μέσω του δικηγόρου του Βασ. Σαραντίτη.Ο Σωκρ. Κόκκαλης είχε κληθεί χτες να καταθέσει ως μάρτυρας, σχετικά με τις καταγγελίες του για "Ελληνες πολιτικούς, εκδότες και δημοσιογράφους, που κόπτονται για τη διαφάνεια, όταν οι ίδιοι έχουν αθεράπευτα εμπλακεί από καιρό στο πλέον άνομο σύμπλεγμα οικονομικοπολιτικών συναλλαγών, εκβιασμού και αλληλοεξαρτήσεων". Δεν προσήλθε, όμως στο εισαγγελικό γραφείο, επικαλούμενος τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και τη μη συλλογή στοιχείων ικανών να στηρίξουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες.

Σε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο Σωκρ. Κόκκαλης υποστήριζε συγκεκριμένα ότι αδυνατεί να προσέλθει για κατάθεση, επειδή αυτή "απαιτεί ενδελεχή προετοιμασία", καθώς "μεσολάβησαν έκτακτα περιστατικά", που τον υποχρεώνουν να συλλέξει και να επεξεργαστεί όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του. Σημείωνε, επίσης, ότι "την επερχόμενη Παρασκευή, 31 τρέχοντος, λαμβάνει χώρα η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ", όπου οφείλει να ενημερώσει τους μετόχους για την πορεία και το έργο της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκρ. Κόκκαλης σε πρόσφατη, ολοσέλιδη ανακοίνωσή του στον Τύπο έκανε λόγο για "εντέχνως δημιουργηθείσες δικαστικές διώξεις", που"έδωσαν "άλλοθι" στη διοίκηση του ΟΤΕ της περιόδου '94 - '95 να αδρανήσει πλήρως και να προετοιμάσει την παράδοση του Οργανισμού σε ξένα συμφέροντα", κατακεραύνωνε δε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, και τον εκδότη της εφημερίδας "Καθημερινή" Αρ. Αλαφούζο ως "διαπρεπέστατο παράδειγμα του συμπλέγματος οικονομικοπολιτικών συναλλαγών, εκβιασμού και αλληλοεξαρτήσεων".

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που διενεργείται με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, έχει καταθέσει ως τώρα μόνο ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Χριστόφ. Τζανακάκης,ο οποίος επίσης έχει κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής και της Δικαιοσύνης, για παρεμβάσεις στο έργο του, μετά το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας του εισαγγελέα Εφετών Γ. Ζορμπά,όσον αφορά την προμήθεια 1.100.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ από τις εταιρίες ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΖΗΜΕΝΣ το 1994. Τα πρόσωπα αυτά, κατά τον Χριστόφ. Τζανακάκη, είναι ο Κ. Μητσοτάκης,η Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη,ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Σιούλας και ο εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς,που με δηλώσεις τους επέκριναν την ενέργειά του να διατάξει τη συνέχιση της προκαταρκτικής έρευνας από τον εισαγγελέα ΕφετώνΛ. Καράμπελα και όχι τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η Ολομέλεια Εφετών συνεδρίασε τελικά, ύστερα από έναν περίπου χρόνο, την περασμένη Πέμπτη και, με βάση νεότερα στοιχεία για την υπόθεση των ψηφιακών, αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα και να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση από εφέτες ειδικούς ανακριτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ