Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός

Την εργατούπολη του Πειραιά και συγκεκριμένα το εργατικό κέντρο της πόλης, επισκέφτηκαν σε εκδήλωση προς τιμή του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, έξι ξένες αντιπροσωπείες. Με κοινή την πεποίθηση για ενότητα και ισχυροποίηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, καθώς και για την καθοριστική συμβολή που θα έχουν οι αποφάσεις του Συνεδρίου στις διεθνείς αναζητήσεις για τα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας, οι αντιπροσωπείες έκαναν σαφές πως το μέλλον του κόσμου είναι ο σοσιαλισμός.

Στο θλιβερό προνόμιο του Βελγίου να είναι από τις πρώτες χώρες όπου εφαρμόστηκε η νεοφιλελεύθερη πολιτική, αναφέρθηκε ο Πιερ Μποβουά από το Βελγικό ΚΚ,καλώντας ταυτόχρονα τους κομμουνιστές να πουν ΟΧΙ σε συμμαχίες με σχήματα που προωθούν αυτή την πολιτική.

"Η ειρήνη στα Βαλκάνια είναι δυνατή όταν τα στρατεύματα κατοχής του ΝΑΤΟ απομακρυνθούν από εδώ" δήλωσε ο Μπράνκο Κιτάνοβιτς, ΓΓ του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας."Ο καπιταλισμός δεν αποτελεί το τέλος της ιστορίας και ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία" είπε ο Λαμπί Αμπαουί μέλος του ΠΓ του Ιρακινού ΚΚ. "Η διεθνής νομιμότητα χρησιμοποιείται σαν ομπρέλα των ΗΠΑ για την επιβολή των δικών τους συμφερόντων. Καλούμαστε σήμερα πάρα ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για τη δημιουργία ενός κόσμου με τις αρχές της ισότητας και της ισοτιμίας" πρόσθεσε ο Σεϊφέ Φατόμα γραμματέας στο τμήμα δημοσίων σχέσεων του ΜΠΑΑΘ Συρίας.

Ακόμα παραβρέθηκαν ο Σαλέχ Μ. Αμαντέλ Αχέντ μέλος του ΠΓ του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ο Ελντιγκανί Ελ. Μπαντιγκέρ,γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Σουδάν.Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν ο γραμματέας του ΚΚ Ισπανίας Χοσέ Λουίς και ο Μιχαϊλέσκου Σερμπάν από το Κόμμα Κοινωνικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας.

Οι υψωμένες γροθιές και το σύνθημα "ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός" συνόδευσαν το κλείσιμο της εκδήλωσης, όπου Ελληνες και ξένοι κομμουνιστές αγκαλιάστηκαν και τραγούδησαν σαν "αδέρφια όλου του κόσμου". "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός" βροντοφώναξαν δίνοντας το μήνυμα του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα που συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ