Κυριακή 2 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σημαντική διεθνής απήχηση

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η διεθνής απήχηση του 15ου Συνεδρίου. Το γεγονός αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στην παρουσία δεκάδων κομμουνιστικών, εργατικών και άλλων προοδευτικών κομμάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΚΕ και παραβρέθηκαν στις εργασίες του, αλλά και στις παρεμβάσεις που έκαναν στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας για το Συνέδριο.

Το έντονο ενδιαφέρον των δεκάδων κομμάτων που μας τίμησαν με την παρουσία αντιπροσώπων τους και άλλων που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν αλλά έστειλαν τα χαιρετιστήρια μηνύματά τους, υποδηλώνει με έμφαση τη σημασία που αποδόθηκε διεθνώς για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΚΚΕ, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει στις μέρες για ολόπλευρη ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών γύρω από τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το προοδευτικό κίνημα διεθνώς.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος 65 αντιπροσωπείες κομμάτων από 47 χώρες, ενώ τουλάχιστον 17 κόμματα έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα.

"Χαιρετίζουμε, είπε από το βήμα του Συνεδρίου η Αλέκα Παπαρήγα, τη σημαντική παρουσία εκπροσώπων των κομμουνιστικών, εργατικών και προοδευτικών κομμάτων και κινημάτων" και συνέχισε: "Εξηγούμε αυτήν τη μαζική συμμετοχή ως δείγμα ωρίμανσης της ανάγκης για ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση. Αλλά και κοινή δράση, συντονισμό, έμπρακτη αλληλεγγύη. Οι ηγετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι διεθνείς καπιταλιστικοί οργανισμοί, παρά τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις τους, δρουν σαν μια ενιαία αντιδραστική δύναμη. Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση των λαών, των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κινημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ