Κυριακή 2 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαχητικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Κατάληψη όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και πορεία την Τετάρτη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Συγκέντρωση της ΕΙΝΑΠ την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας, ώρα 12.30

Με κινητοποιήσεις που αρχίζουν απ' την προσεχή Τρίτη και θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, στα πλαίσια του προγράμματος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ.

Η ΕΙΝΑΠ έχει αποφασίσει τετραήμερη απεργία (4-7 Ιούνη 1996). Την Τρίτη,4 Ιούνη, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το υπουργείο Υγείας, ώρα 12.30. Και την Τετάρτη, ώρα 11πμ, θα γίνει η "συνέλευση τώρα" στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Σωτηρία".

Ο Σύλλογος Ειδικευμένων Νοσοκομειακών Γιατρών Μακεδονίας - ΕΣΥ (ΣΕΝΙΜ - ΕΣΥ) αποφάσισε την κατάληψη όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών από ένα νοσοκομείο. Ο ΣΕΝΙΜ - ΕΣΥ καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τον εισαγγελέα να αναλάβουν την ευθύνη για όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την απόφαση αυτή. Την Τετάρτη, 5 Ιούνη 1996, θα γίνει συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Την Πέμπτη, ώρα 12, γίνεται νέα Γενική Συνέλευση στο παλιό αμφιθέατρο του "Ιπποκράτειου" για να παρθούν νέες αποφάσεις.

Στις κινητοποιήσεις του ΣΕΝΙΜ - ΕΣΥ συμμετέχει και ο Σύλλογος Ειδικευομένων Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΙΝΠΙΣ (Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) με χτεσινή ανακοίνωσή της ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην τετραήμερη απεργία (4-7 Ιούνη) και την Πέμπτη 6 Ιούνη, ώρα 1μμ, γίνεται Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" για να εκλεγεί και Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια εκλογών, απ' τις οποίες θα αναδειχτεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΠΙΣ.

Απόφαση για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ πήρε και η Ενωση των νοσοκομειακών γιατρών της Βοιωτίας και της Εύβοιας,ενώ οι γιατροί της δύναμής της θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της ΕΙΝΑΠ.

Η Παγκρήτια Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ, ενώ οι γιατροί του "Βενιζέλειου" Νοσοκομείου αποφάσισαν να κάνουν τετράωρες στάσεις εργασίας την προσεχή βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ