Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέθεσε χτες ο Σωκρ. Κόκκαλης

Απάλειψε τη λέξη "εκβιασμό" και μίλησε μόνο για διαπλεκόμενα συμφέροντα

Τρίωρη κατάθεση έδωσε χτες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αναστ. Κανελλόπουλο,ο πρόεδρος του ΔΣ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Σωκράτης Κόκκαλης,στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σχετικά με τις καταγγελίες του σε ολοσέλιδη ανακοίνωση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στον Τύπο στις 15 Μάη, ότι "τα ξένα συμφέροντα και η επίμονη προσπάθειά τους για την καταστροφή της ελπιδοφόρας ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας κρύβονται πίσω από γνωστούς και μη εξαιρετέους Ελληνες πολιτικούς, εκδότες και δημοσιογράφους, που κόπτονται για τη διαφάνεια, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα περί "διαπλεκομένων συμφερόντων", όταν οι ίδιοι έχουν αθεράπευτα εμπλακεί από καιρό στο πλέον άνομο σύμπλεγμα οικονομικοπολιτικών συναλλαγών, εκβιασμού και αλληλεξαρτήσεων".

Ο Σωκρ. Κόκκαλης εξήγησε εγγράφως τι εννοούσε με την παραπάνω φράση και απάντησε προφορικά σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του εισαγγελέα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την εξέτασή του, απάλειψε την επίμαχη λέξη "εκβιασμό", που συνιστά ποινικό αδίκημα, μιλώντας γενικά για "διαπλεκόμενα συμφέροντα", στόχος των οποίων είναι - όπως πιστεύει - η εταιρία του. Ο ίδιος, αναχωρώντας από το κτίριο της Εισαγγελίας, επικαλέστηκε τη μυστικότητα της διαδικασίας και απέφυγε να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους το περιεχόμενο της κατάθεσής του. "Εδωσα εξηγήσεις - είπε - στον κύριο εισαγγελέα για μια ανακοίνωση που είχε κάνει η ΙΝΤΡΑΚΟΜ σχετικά με τις συνεχείς ανακυκλούμενες επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό από ορισμένα ΜΜΕ. Θεωρώ απαράδεκτο αυτή τη στιγμή να συνεχίζεται μια επίθεση κατά της μεγαλύτερης βιομηχανίας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας της χώρας μας". Σε ερώτηση αν κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα, απάντησε ότι "αυτό δεν είναι ανακοινώσιμο", ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δέχεται επιθέσεις η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, είπε πως "οι λόγοι είναι προφανείς, είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΤΕ για το νέο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει προκαλέσει και το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων ανταγωνιστών μας, οι οποίοι προσπαθούν κατ' αυτό τον τρόπο να μειώσουν την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και να της δημιουργήσουν εμπόδια στο έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια".

Η αυτεπάγγελτη έρευνα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το θέμα αυτό δεν αποκλείεται να καταλήξει στο αρχείο. Στο μεταξύ, συνεχίζεται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστα η προκαταρκτική εξέταση για το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο "ΞΥΣΤΟ", προκειμένου να διακριβωθεί αν κατά την υπογραφή της σύμβασης τηρήθηκαν οι απαραίτητοι όροι, αν αποδίδονται στο δημόσιο τα ποσοστά κέρδους που του αναλογούν και πού καταλήγουν τα μικροποσά που κερδίζονται αλλά δεν εισπράττονται από τους δικαιούχους. Μέχρι τώρα έχουν καταθέσει ως μάρτυρες στελέχη της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ