Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή η ειρήνη δίνει το "παρών" στο Ακτιο

Συγκέντρωση έξω από τη βάση των ΝΑΤΟικών ιπτάμενων κατασκόπων διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας

Ραντεβού στη βάση των ιπταμένων κατασκόπων του ΝΑΤΟ στο Ακτιο,στη βάση των ΑΒΑΚΣ, δίνουν την Κυριακή 9 Ιούνη οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας και καλούν όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στα πλαίσια του 18ου Δεκαημέρου Ειρήνης και να απαιτήσουν:

Να κλείσει η βάση του Ακτιου και να φύγουν όλες οι βάσεις και τα πυρηνικά. Να πουν "όχι" στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων". Να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να πουν "όχι" στα ΝΑΤΟικά σχέδια έντασης στο Αιγαίο. Να πουν "ναι" στη φιλία και τη συνεργασία.

Στην κοινή διακήρυξη - κάλεσμα που εξέδωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας τονίζεται:

"Τα τελευταία χρόνια μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής μας ζούμε τις συνέπειες της φονικής επέλασης του ιμπεριαλισμού που θέλει να επιβάλει την πολιτική της διαίρεσης και του μίσους ανάμεσα στους λαούς. Η Βοσνία βρίσκεται υπό καθεστώς ΝΑΤΟικής κατοχής. Οι λαοί στην αθλιότητα και στη δοκιμασία της προσφυγιάς.

Η χώρα μας εκβιάζεται ανάμεσα στην αναθεώρηση των συνόρων και την απειλή του τουρκικού επεκτατισμού γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα πλαίσια της αναδιανομής των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

Η περιοχή μας υφίσταται τη βία και τους κινδύνους από την παρουσία της βάσης του Ακτιου. Τώρα ξέρουμε πόσο καθοριστική ήταν η κατασκοπευτική δραστηριότητα των ΑΒΑΚΣ κατά τον πόλεμο της Βοσνίας, γι' αυτό και ανησυχούμε όλο και περισσότερο που τον τελευταίο καιρό πλήθυνε το προσωπικό του ΝΑΤΟ στην Πρέβεζα, δημιουργώντας την αίσθηση μιας μορφής κατοχής της πόλης.

Στην Κύπρο επί 22 χρόνια, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους της κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα και συστηματικά καταστρατηγείται η διεθνής νομιμότητα.

Ανάβει ξανά η φωτιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ δολοφονούν αμάχους στο Λίβανο με τη σιωπηρή υποστήριξη των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών.

Ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή, Βαλκάνια - Ανατολική Μεσόγειος - Βόρεια Αφρική, βρίσκεται στους άμεσους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Προγραμματίζονται και αναπτύσσονται στρατιωτικές ασκήσεις, Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, επέκταση της ΝΑΤΟικής παρουσίας σε νέες χώρες".

Στη συνέχεια τονίζουν: "Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής στο έγκλημα. Δεν υπάρχει δικαιολογία στην παθητική θέαση του πολέμου. Δεν υπάρχει νομιμότητα στην αδιαφορία. Απαιτείται η παρουσία μας στο κίνημα της αντίστασης στη "νέα τάξη πραγμάτων". Απαιτείται η περιφρούρηση της ζωής μας και των συμφερόντων του λαού μας. Απαιτείται η χώρα μας να κάνει μόνο σχέσεις φιλίας με τους γείτονές της και να διώξει από το έδαφός της τις ξένες βάσεις των ξένων συμφερόντων. Απαιτείται η διαδήλωση των φιλειρηνικών μας επιλογών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ