Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΔΣΕ
Τιμωρούνται ακόμη και σήμερα

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική επερώτηση του ΚΚΕ

Ακόμη και σήμερα τιμωρούνται οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, υπογράμμισαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση επερώτησης του Κόμματος. Οι κομμουνιστές βουλευτές ανέπτυξαν τα προβλήματα των αντιστασιακών και ειδικότερα αυτό της συνταξιοδότησης στιγματίζοντας τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε βάρος των ανθρώπων που έπαιξαν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα για την απελευθέρωση της χώρας. Ακόμη αναφέρθηκαν στο γεγονός της μη ολοκλήρωσης του Ν. 1863/89 για την άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου καθώς και στη μη συνταξιοδότηση των πολιτικών προσφύγων από τη Ρουμανία.

Σχετικά με το θέμα της συνταξιοδότησης των αντιστασιακών, οι βουλευτές του Κόμματος κατήγγειλαν το γεγονός ότι σύμφωνα με κυβερνητική απάντηση δεν πρόκειται να χορηγηθεί μία στις τέσσερις από τις 60.000 περίπου συντάξεις που περιέκοψε το 1991 η ΝΔ. "Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - τόνισαν οι κομμουνιστές βουλευτές - για περισσότερα από 50 χρόνια τιμωρούνται από όλες τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις. Ετσι την εποχή των άγριων διώξεων των μετεμφυλιακών χρόνων, διαδέχτηκε η αδιαφορία της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου και τη δημαγωγική επέλαση της πρώτης κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε το 1991 ο Ν. 1976/91 αλλά και η διαρκής κοροϊδία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το 1993 μέχρι σήμερα".

Σχετικά με τους πρόσφυγες από τη Ρουμανία, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημείωσαν ότι η κυβέρνηση καθυστερεί χωρίς καμιά δικαιολογία την απονομή σύνταξης και πεισματικά επιμένει να αναγνωρίζει στους επαναπατρισμένους μόνο 1.500 ένσημα παρόλο που στις χώρες προέλευσής τους έχουν πραγματοποιήσει πολύ περισσότερα. Ακόμη για τους αγωνιστές του ΔΣΕ τόνισαν την ανάγκη ολοκλήρωσης των μέτρων για την άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου ώστε να συμπεριληφθούν στις ρυθμίσεις για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και οι μαχητές και ανάπηροι του ΔΣΕ. "Το ΚΚΕ - επεσήμαναν οι κομμουνιστές βουλευτές - σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει ότι χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος της πλήρους ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ