Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από τους εμπόρους οι πρώτες αντιδράσεις

Αρνητικά για τον εμπορικό κόσμο κρίνει τα μέτρα, που ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, σχετικά με τα καταναλωτικά δάνεια, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Δ. Καψάλης.ο ίδιος, μιλώντας στο "Ρ", τόνισε ότι τα μέτρα αυτά έρχονται να επιδεινώσουν την ήδη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει η αγορά και να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τον τζίρο των καταστημάτων.

Σπασμωδικά και χωρίς μελέτη και γνώση της ελληνικής αγοράς εκτιμά ότι είναι τα μέτρα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ). Συγκεκριμένα, με σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ υπογραμμίζει ότι τα μέτρα αυτά θίγουν κατ' αρχάς τους καταναλωτές και κατ' επέκταση τις οργανωμένες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο στόχος της μείωσης της κατανάλωσης δε θα επιτευχθεί, αλλά απλά θα επιστρέψει η αγορά σε παλιότερες μεθόδους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αυτοκινήτων, Γ. Κολοκοτρώνης,δήλωσε σχολιάζοντας τα μέτρα ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τον κλάδο των πωλήσεων αυτοκινήτων, καθώς το 90% των αυτοκινήτων πωλείται μέσω τραπεζικού συστήματος, είτε με ανταλλαγή είτε με καταναλωτικό δάνειο. "Το μέτρο αυτό είναι καταστροφικό και ανασταλτικός παράγοντας για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, σε μια περίοδο που ήδη ο κλάδος βρίσκεται σε ύφεση". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους μέτρα θα πρέπει να παίρνονται μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι να ανακοινώνονται με τη μορφή μανιφέστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ