Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Η "Αγωνιστική Συνεργασία" είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη"

Την ψευτο-αντιπαράθεση των συνδυασμών Κεφάλα και Δανηλάτου ξεσκεπάζει και καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Πειραιά". Η παράταξη υπογραμμίζει ότι στην πραγματικότητα και οι δύο συνδυασμοί είναι "παιδιά αναθρεμμένα στην ίδια κομματική αυλή", που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να παγιδέψουν τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους της πόλης, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την ουσία των πραγματικών προβλημάτων. Ο "Ρ" παραθέτει αποσπάσματα από την ανακοίνωση:

"Οπως σωστά είχαμε προβλέψει, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται:

  • Οι ανακοινώσεις και οι επιστολές μεταξύ των δύο μονομάχων με περιεχόμενο προσωπικές επιθέσεις ξεκίνησαν και πλέον δημόσια
  • οι επόμενες ημέρες θα είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικές για το ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και γιατί ζητούν την υποστήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης
  • το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι ο μεν κύριος Κεφάλας να μη χάσει την προεδρία από τον κύριο Δανηλάτο, ο δε κύριος Δανηλάτος και οι υποστηρικτές του να μην είναι πρόεδρος ο πρώτος.

Για το μέλλον του συλλόγου και των μικρών και μεσαίων εμπόρων της πόλης μας, δεν τους καίγεται καρφάκι και ας σας βομβαρδίζουν με βαρύγδουπες φράσεις και ας ορκίζονται στο όνομα των μικρών και μεσαίων εμπόρων.

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να το καταλάβει κανείς αυτό. Αρκεί μόνο να διαβάσει προσεκτικά τις ανακοινώσεις - επιστολές που έχουν στείλει.

Ισχυρίζεται ο κύριος Δανηλάτος ότι σχεδόν τα είκοσι τελευταία χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος βρίσκεται σε περίοδο τραγικής υποβάθμισης. Αυτή, δε, την κατάσταση θέλει, λέει, να την αλλάξει.

Ομως, τα περισσότερα χρόνια αυτής της περιόδου, οι κύριοι Κεφάλας και Δανηλάτος ήταν μέλη του ΔΣ και της Διοικητικής Επιτροπής του Συλλόγου. Μαζί υπηρέτησαν πιστά τον κ. Μπήτρο στην αρχή και τον κ. Πολυχρονόπουλο στη συνέχεια, με την ψήφο τους συνέβαλαν σ' αυτή την υποβάθμιση. Οι αποφάσεις του ΔΣ φέρουν φαρδιά - πλατιά τις υπογραφές τους...

...Ιδια ήταν η πολιτική τους για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και την αγορά τους από τον όμιλο Περατικού. Ιδια και μετά, για την πληρωμή των οφειλομένων από τον Περατικό χρεών προς τους πιστωτές των ναυπηγείων από το δημόσιο και την ανάδοχη τράπεζα, δηλαδή από τον ελληνικό λαό...

...Μπορεί κανείς να παραθέσει πολλά ακόμα περιστατικά, που αποδεικνύουν τις σχέσεις των δύο αυτών συνδυασμών, ώστε να καταλάβετε με ποιους έχετε να κάνετε. Πάντως, για να κριθεί και η δική μας αξιοπιστία, σας καλούμε να έλθετε στη γενική συνέλευση και να θέσετε τα ερωτήματά σας σ' αυτούς τους κυρίους. Εμείς από την αρχή σας λέμε: Μην τους πιστεύετε σε ό,τι κι αν σας πουν ή σας τάξουν.

Αυτά που λένε δεν τα πιστεύουν, γιατί και οι δύο συνδυασμοί αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Είναι και οι δύο παιδιά, αναθρεμμένα στην ίδια πολιτική και κομματική αυλή.

Η αντιπαράθεσή τους είναι πρόσκαιρη και επιφανειακή. Φωνάζουν για να σας αποπροσανατολίσουν, για να σας περιχαρακώσουν στον ένα ή τον άλλο συνδυασμό για να μην ασχοληθείτε με την ουσία των προβλημάτων.

Κλείστε λοιπόν τα αυτιά σας σ' αυτές τις σειρήνες. Προσπεράστε τους και απομονώστε τους. Μην τους εμπιστεύεστε. Τέλος πάντων, τιμωρήστε τους, ψηφίζοντας την "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Πειραιά". Θα είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν πρόκειται να σας πούμε ψέματα, ποτέ δεν πρόκειται να σας χαϊδέψουμε τ' αυτιά με ωραίες και παχιές κουβέντες. Ποτέ δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπηρεσίες στην αντιλαϊκή πολιτική(2012-08-09 00:00:00.0)
Πρωτοστατούν στη χειραγώγηση(2010-10-13 00:00:00.0)
Στο πλευρό μικροεπαγγελματιών και εμπόρων(2006-09-23 00:00:00.0)
Θα παλέψουμε για επιμελητήρια διεκδίκησης(1997-11-30 00:00:00.0)
Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας(1997-08-03 00:00:00.0)
Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον εφοπλιστή Περατικό(1997-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ