Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μικρά Μεγάλα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Για τρίτη συνεχή χρονιά η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ενωση Καταναλωτών Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) συμμετέχει στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος για νομική βοήθεια στους τουρίστες. Οπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται, εκτός από την Ελλάδα, στην Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Το πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιούλη '96 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτέμβρη '96. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τα παράπονα των τουριστών, κατά την περσινή καλοκαιρινή περίοδο, αφορούσαν κυρίως στα εστιατόρια, τις μεταφορές, τα ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα - κάμπινγκ, και τις παραλίες. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τα γραφεία νομικής προστασίας σε Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Καταναλωτών των πόλεων αυτών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Αυξημένα εμφανίζονται τα οικονομικά μεγέθη της ΕΔΡΑΣΗ - ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΤΕ για το 1995, σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρίας, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοίνωσε χτες. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας από ίδια έργα και κοινοπραξίες διαμορφώθηκε στο ύψος των 6,6 δισ. δρχ., διευρυμένος κατά 37,4% σε σχέση με τα 4,8 δισ. δρχ. του 1994. Οσον αφορά τα κέρδη προ φόρων, αυτά εμφανίζονται βελτιωμένα κατά 27,15% φτάνοντας τα 1,527 δισ. δρχ. από 1,201 δισ. δρχ. το 1994. Επίσης, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση, η εν λόγω εταιρία ολοκληρώνει τις διαδικασίες ονομαστικοποίησης των μετοχών, η παράδοση των οποίων ξεκίνησε χτες, μέρα κατά την οποία άρχισε και η διαπραγμάτευση των νέων ονομαστικών μετοχών στο Χρηματιστήριο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιήσει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), στα πλαίσια της οποίας ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το κοινοτικό πρόγραμμα Europartenariat 1997, που θα διεξαχθεί στον Πειραιά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 23 και 24 Ιούνη 1997. Η εν λόγω εκδήλωση θα γίνει στις 19 Ιούνη 1996, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΑ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ: Τα ενημερωτικά δελτία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών "Κ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & Υιοί ΑΕΒΕ" και "ΕΝΔΥΣΗ Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία Ειδών Ενδύσεως, Υποδήσεως, Μόδας και Αθλητισμού", προκειμένου να εισαχθούν στην Παράλληλη Αγορά του χρηματιστηρίου, ενέκρινε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση. Το ΔΣ ενέκρινε, επίσης, το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και μετάταξη της εταιρίας "Μ. Ι. ΜΑΙΛΛΗΣ ΑΕΒΕ" από την Παράλληλη στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου, καθώς και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (μη εισαγμένου στο χρηματιστήριο) από την εταιρία "Γενική Τροφίμων ΑΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ