Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να αποσυρθεί!

Συγκέντρωση και διάβημα μεταλλεργατών, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την... ανεργία

Ομαδικό διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μεταλλεργάτες, μετά από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίουδήθεν για την ανεργία και διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού σωματεία εργατών Μετάλλου από την Αθήνα, τον Πειραιά και την Ελευσίνα.

Ψευδεπίγραφο και απαράδεκτο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Β. Σκουράκης,πρόεδρος του Συνδικάτου Αθήνας, στην ομιλία του, το οποίο "όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα απασχόλησης, αλλά καταργεί τα επιδόματα ανεργίας, χαρίζει τα 200 δισ. δρχ. του ΟΑΕΔ στους εργοδότες, για να μετατρέψουν και τους εργαζόμενους σε άνεργους, και βάζει φουρνέλο στα θεμέλια των ασφαλιστικών οργανισμών". Στη συνέχεια καταφέρθηκε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που μεθοδεύει τη διάλυση του Ταμείου Μετάλλου και οδηγεί στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία. Καταδίκασε την τακτική αδράνειας απέναντι στα προβλήματα της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕΜ και κάλεσε τους μεταλλεργάτες "να δημιουργήσουν το δικό τους μέτωπο πάλης, απέναντι στο αντεργατικό μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοτών".

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Δ. Τσιουμπρής,αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ, και ο Ν. Λαζαρίδης,από τους συνταξιούχους Μετάλλου. Επίσης στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Π. Σοφός,γραμματέας του ΕΚΑ, και αντιπροσωπεία των σωματείων κλάδων ένδυσης και ηλεκτρολόγων.

  • Την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου - όπως χαρακτηρίζεται - νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας, που αποτελεί "προσπάθεια για παραπέρα ανοιχτή οικονομική ενίσχυση των εργοδοτών", ζητούν οι ηλεκτρολόγοι, με ψήφισμά τους που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ηλεκτρολόγων Αττικής.

Οπως σημειώνουν, η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο υλοποιεί τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου" και επιβεβαιώνει τον αντεργατικό της χαρακτήρα και τη δουλική της προσήλωση στα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου. Η στάση της είναι προκλητική - συνεχίζουν - όχι μόνο γιατί έφτασε την ανεργία στο 10%, αλλά γιατί κάνει δώρο τα λεφτά του ΟΑΕΔ, που προορίζονταν για τους ανέργους, σε αυτούς που κάνουν απολύσεις για να δημιουργήσουν επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα - τονίζουν - αποβλέποντας στην απόλυτη ικανοποίηση των βιομηχάνων, τινάζει στον "αέρα" το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, με την πρόβλεψη να αναλάβουν το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Απαράδεκτο και "βόμβα" στα θεμέλια του ΙΚΑ χαρακτηρίζεται το νομοσχέδιο και σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοστάσιο μετάλλου, ΕΜ. Ν. ΚΑΖΗΣ και ζητείται η απόσυρσή του.

  • Δίωρη στάση εργασίας, από τις 10πμ ως τις 12μ, ενάντια στη συρρίκνωση και τη δραστική μείωση του προσωπικού, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ