Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Τρικυμία" στο λιμάνι

Από τα χαράματα αύριο οι ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι του Πειραιά συγκεντρώνονται στο λιμάνι για να αποτρέψουν τον κατάπλου του "Μάρκο Πόλο". Σε συναγερμό σε όλα τα λιμάνια καλούν ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και καλούν την ΠΝΟ να κηρύξει απεργία

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τον κατάπλου του "πειρατικού" κρουαζιερόπλοιου "Μάρκο Πόλο" στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι της πόλης συγκεντρώνονται αύριο, Σάββατο, από τα χαράματα στο λιμάνι. Το κρουαζιερόπλοιο προσπαθεί να παραβιάσει για τρίτη φορά τη νομοθεσία της χώρας και να "σπάσει" το καμποτάζ, με τις "ευλογίες" της ελληνικής κυβέρνησης, μετά και από την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) για αναστολή της απαγορευτικής, για την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι, εντολής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11 του μήνα στο ΣτΕ, όπου θα παραστούν - μετά από απόφασή τους - τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των οργανώσεων της δύναμης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με ανακοίνωσή τους, καλούν τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους να είναι αύριο τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στα άλλα λιμάνια της χώρας και να μην επιτρέψουν την παραβίαση του καμποτάζ.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, τα δυο σωματεία επισημαίνουν ότι κάλεσαν και καλούν την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν πανελλαδική 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για να μπει φραγμός στην πολιτική της κυβέρνησης, που ενθαρρύνει την ασύδοτη δράση του εφοπλιστικού κεφαλαίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

"Αυτή η πολιτική - τονίζεται στην ανακοίνωση - της άκριτης αποδοχής όλων των εφοπλιστικών απαιτήσεων, οδηγεί στον ολοκληρωτικό αφελληνισμό της ναυτιλίας, με άμεσες συνέπειες σε όλη την οικονομική - κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας. Το καθεστώς των ανασφαλίστων πλοίων στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές, εκτός των άλλων, υπονομεύει και την ίδια την αμυντική θωράκιση της χώρας.Τα ανασφάλιστα πλοία είναι επιλογή και γενική τάση, που στηρίζεται από ξένα και ντόπια κέντρα που λειτουργούν και αναπτύσσονται σε βάρος των συμφερόντων, όχι μόνο των ναυτεργατών, αλλά και συνολικά της χώρας".

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" έστειλαν εξώδικο σε όλες τις εφοπλιστικές ενώσεις και διακηρύσσουν την απόφασή τους να κλιμακώσουν όλες τις μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, να εργαστούν για την ευρύτερη δυνατή ενότητα, το συντονισμό και την κοινή δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, απευθυνόμενοι κύρια στους ναυτεργάτες και σε όλους τους εργαζόμενους για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ