Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρυφτούλι ... Παπαντωνίου

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας "έστησε" χτες αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ, προκειμένου να αποφύγει συνάντηση μαζί της, για το νομοσχέδιο σχετικά με τον ...εκσυχρονισμό των ΔΕΚΟ!

Διάθεση για... κρυφτούλι φαίνεται πως είχε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,αφού για αρκετή ώρα προσπαθούσε με διάφορα προσχήματα να αποφύγει την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ,η οποία επί ώρα τον περίμενε στο προαύλιο της Βουλής, παρότι είχε κανονιστεί ραντεβού στις 10 π.μ. στη Βουλή!

Το "κρυφτούλι" συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ώσπου οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να πάνε οι ίδιοι στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, για να ανακαλύψουν εκεί ότι ο υπουργός είχε φύγει για τη Βουλή... Μετά από την πολύωρη αναμονή και τον εμπαιγμό του υπουργού, η αντιπροσωπεία αποχώρησε.

Η συνάντηση - που είχε ήδη αναβληθεί μία φορά - ήταν προκαθορισμένη, προκειμένου οι συνδικαλιστές να εκφράσουν τις διαφωνίες τους για άρθρα του νομοσχεδίου για τον υποτιθέμενο "εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ" και να ζητήσουν την τροποποίησή τους.

Η πρόκληση εκ μέρους του υπουργού, έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογραφων, επέρριψε τις ευθύνες για τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης στους συνδικαλιστές, αφού δήλωσε: "Δεν ξέρω, εγώ τους περίμενα στις 11 και δεν εμφανίστηκαν"!

Τη στάση αυτή του υπουργού ο οποίος "έστησε για μια ώρα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη" και με "πρωτοφανή τρόπο επιχείρησε να υποβαθμίσει το διάλογο και το σεβασμό των συνδικάτων", καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ καλούν τον υπουργό και την κυβέρνηση "να συμπεριλάβουν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί και εγγράφως", ενώ τονίζουν ότι αν αυτό δε γίνει και ψηφιστεί το νομοσχέδιο χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι προτάσεις των συνδικάτων, τότε "ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες θα σταθούν αλληλέγγυες και θα συμπαραταχθούν στη διεκδίκησή τους".

Τον "εμπαιγμό του υπουργού προς το συνδικαλιστικό κίνημα" καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,η οποία, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου, πραγματοποίησε χτες τρίωρη στάση εργασίας. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τονίζει ακόμα ότι "δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ γιατί, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τους καταναλωτές, την εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ