Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ξεχώρισε η Γερμανία

Μόνο τα "πάντσερ" κατάφεραν να κερδίσουν, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία

Η Γερμανία του Μπέρτι Φογκτς έκλεψε την παράσταση στις δύο πρώτες μέρες του 10ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στα γήπεδα της Αγγλίας. Τα "πάντσερ" κέρδισαν άνετα 2 - 0 την Τσεχία, σε αντίθεση με την οικοδέσποινα Αγγλία που έμεινε στο 1 - 1 με την Ελβετία στην πρεμιέρα του Γουέμπλεϊ. Ισόπαλα έληξαν και τα ματς Ισπανίας - Βουλγαρίας και Δανίας - Πορτογαλίας με το ίδιο σκορ. Ας δούμε αναλυτικά τα ματς του περασμένου Σαββατοκύριακου:

Με γκολ οφσάιντ οι Αγγλοι

Το εναρκτήριο ματς του ΕΥΡΩ '96 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελβετία ήταν μια απογοήτευση για τους παίκτες του Τέρι Βέναμπλς και μια ευχάριστη έκπληξη για τους Ελβετούς. Το σκορ άνοιξαν τα "λιοντάρια" στο 24' με τον Αλαν Σίρερ που ήταν από εμφανή θέση οφσάιντ. Το συγκρότημα του Αρτουρ Ζόρζε ισοφάρισε στο 82' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουμπιλάι Τουρκιγιλμάζ, ενώ νωρίτερα στο 39' ο Γκράτσι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σίμαν.

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Νέβιλ, Πιρς, Ανταμς, Ινς, Σαουθγκέιτ, Μακμάναμαν (68' Στόουν), Γκασκόιν (76' Πλατ), Σίρερ, Αντερτον, Σέριγχαμ (68' Μπάρμπι).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Πάσκολο, Κεντέν, Χενσόζ, Βέγκα, Ζανερέ, Γκάιγκερ (68' Κόλερ), Φόγκελ, Σφόρτσα, Μπονφέν (68 Σαπουιζά), Γκράσι, Τουρκιγιλμάζ.

Αδικήθηκε η Βουλγαρία

Με τη... βοήθεια του Ιταλού ρέφερι Τσεκαρίνι, η Ισπανία κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από τη Βουλγαρία. Στο 48' ο Στόιτσκοφ πέτυχε πεντακάθαρο γκολ που ακύρωσε αναίτια ο διαιτητής. Η υπεροχή των Βαλκάνιων καρποφόρησε στο 65' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Στόιτσκοφ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 74' με προβολή του Αλφόνσο.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Θουμπιθαρέτα, Μπελσούε, Αλκόρτα, Φερναντέθ, Λουίς, Καμινέρο (80' Ντομάτο), Αμορ (72' Αλφόνσο), Ιέρο, Ενρίκε, Γκερέρο (51' Αμαβίσκα), Πίθι, Σέρτζι.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαήλοφ, Χούμπτσεφ, Κισίτσεφ, Ιβάνοφ, Κιριάκοφ (73' Τσβετάνοφ), Λέτσκοφ, Ιάνκοφ, Μπαλάκοφ, Στόιτσκοφ, Κοσταντίνοφ (73' Ιορντάνοφ), Πένεφ (77' Μποριμίροφ).

Επίδειξη ισχύος οι Γερμανοί

Επίδειξη ισχύος από τα "πάντσερ" της Γερμανίας στο "Ολ Τράντφορντ" του Μάντσεστερ. Με γκολ καρμπόν που πέτυχαν οι Τσίγκε και Μέλερ στο 26' και 32' αντίστοιχα, νωρίς νωρίς πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Τσεχία παρέδωσε τα όπλα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέπκε, Ζάμερ, Κόλερ (14' Μπάμπελ), Ρόιτερ, Αϊλτς, Χέλμερ, Χέσλερ, Μέλερ, Τσίγκε, Κουνς (83 Μπίνχοφ), Μπόμπιτς (64' Στρουντς).

ΤΣΕΧΙΑ: Κούμπα, Κάντλετς, Χόρνακ, Σουσοπάρεκ, Λάταλ, Φρίνετς (46' Μπέργκερ), Μπέιμπλ, Νέμετς, Νέντβεντ, Κούκα, Πομπίρσκι (46 Ντρούλατς).

Ελαμψαν οι τερματοφύλακες

Οι τερματοφύλακες είχαν την τιμητική τους στη σύγκρουση Δανίας - Πορτογαλίας 1 - 1. Ο Πέτερ Σμάιχελ και ο Βίτορ Μπαϊα με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησαν χαμηλά το δείκτη του σκορ. Οι "βίκινγκ" άνοιξαν στο σκορ στο 22' με τον Μπρίαν Λάουντρουπ για να ισοφαρίσουν οι Ιβιρες στο 52' με κεφαλιά του Ζοάο Πίντο.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρίπερ, Χογκ, Χέλβεγκ, Ρίσαγκερ, Σ. Νίλσεν, Μικ. Λάουντρουπ, Τόμσεν (83' Πίεχνικ), Λάρσεν (88' Βίλφορντ), Μπεκ, Μπρ. Λάουντρουπ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπαϊα, Χέλντερ, Κουέτο, Οσεάνο (36' Φολία), Ντίμας, Παουλίνιο, Σόουσα (78' Ταβάρες), Σα Πίντο, Φίγκο (62 Ντομίνγκος), Κόστα, Ζοάο Πίντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ